O komisyon kuruldu

O komisyon kuruldu
Derbent ve Maden Dereiçi mahallelerinin sorunlarını çözmek için kurulması beklenen komisyon aylar sonra nihayet oluşturuldu.

Derbent ve Maden Dereiçi mahallelerinin sorunlarını çözmek için kurulması beklenen ve Eczacıbaşı Projesinin gölgesinde kalan komisyon aylar sonra nihayet oluşturuldu.

Daha önce CHP Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun tarafından önergesi verilen ve MHP grubunun da sürekli gündeme getirdiği komisyon aylar sonra oluşturuldu. Derbent ve Maden Dereiçi Mahalleri’nin mülkiyet sorunlarını çözmek için Sarıyer Belediye Meclisi’nde oluşturulan komisyona CHP’den Gökan Zeybek, AK Parti’den Cemil Özbalta, MHP grubundan ise Osman Güloğlu seçildi. Komisyon üyeleri yıkımla karşı karşıya olan iki mahallenin mülkiyet sorunu için çözüm yolu arayacak. Ayrıca Sarıyer’in diğer sorunlu mahalleri içinde çalışmalar yapacak. Çalışmalar hakkında ise sürekli olarak meclise ve vatandaşlara bilgi verilecek.

Eczacıbaşı’nın gölgesinde kalmıştı
Eczacıbaşı projesinin görüşüldüğü gün oluşturulması beklenen komisyon o gün unutulmuş ve mahalleliler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Ardından bir önceki meclis toplantısında gündeme gelen komisyon kurulması mecliste sert tartışmalar nedeniyle ertelenmişti. AK Parti grubunun komisyon başkanı olarak Belediye Başkanı Şükrü Genç’i istemiş ancak Başkan Genç ise komisyon başkanlığına yanaşmamıştı. Bunun üzerine AK Parti grubu da komisyona üye vermek için ertelenmesini istemişti.

Ali Doğan: “Komisyon mahalleler ile birlikte çalışmalıdır”
Sarıyer Manşet’e konuşan Maden Mahallesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Doğan, “Bu komisyonun sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz. Artık evlerimiz ne zaman yıkılacak korkusuyla yaşamaktan bıktık. Huzurlu bir şekilde insanca yaşamak istiyoruz. Bu komisyonun çözüm için üreteceği projelere tüm yetkililerin destek vermesini bekliyoruz. Kimsenin bizim üzerimizden siyaset yapmaya hakkı yoktur bu nedenle herkesi samimi davranmaya davet ediyoruz. Ayrıca komisyon çalışmalarını yaparken mahalle halkıyla birlikte hareket etmelidir” dedi.

Rıza Coşkun: “Herkesin samimiyetini görmek istiyoruz”
Çamlıtepe Derbent Mahallesi Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıza Coşkun ise, “Öncelikle bu komisyonun mahallemizin geçmişiyle ilgili olarak, bu araziler nasıl el değiştirmiş bu konuda detaylı bir rapor hazırlamasını istiyoruz. Burada gerek merkezi hükümetin, gerek İBB’nin, gerekse ilçe belediyesinin samimiyetini görmek istiyoruz. Mahallemiz üzerindeki karanlık ellerin kalkmasını ve her şeyin gün yüzüne çıkmasını bekliyoruz. Sorunlarımız ancak bu şekilde samimi çalışmalarla çözülür. Bu nedenle tüm yetkililerin komisyona ve mahallemize desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT