Neden oturuma katılmadılar?

Neden oturuma katılmadılar?
Belediye meclisinde yaşanan Kaçak Plaza krizi tartışılmaya devam ediyor. Sarıyer Manşet’in gündeme getirdiği kaçak plaza ilçenin birinci gündem maddesi haline geldi.

Belediye meclisinde yaşanan Kaçak Plaza krizi tartışılmaya devam ediyor. Sarıyer Manşet’in gündeme getirdiği kaçak plaza ilçenin birinci gündem maddesi haline geldi. Oturuma girmeyen AK Parti ve meclisin kilit partisi MHP’nin tavırları Sarıyer’de kendi parti tabanlarında olumlu yönde karşılık buldu. Peki, iki parti meclis oturumuna neden katılmadı? Sarıyer Manşet’e konuyu değerlendiren iki partinin yetkilileri çarpıcı açıklamalarda bulundular. MHP’li Oğuzkan Yüksel “Kaçak katlara iskân verilmeye çalışılıyor. MHP olarak ne olduğu belli olmayan işlere hiçbir zaman evet diyemeyiz” derken, AK Partili Halil Canarıkan ise, “Şaibelerin dolaştığı böyle bir ortamda meclis çok doğru bir karar almıştır” dedi.

AK Partili Canarıkan “Meclis doğru bir karar almıştır”
AK Partili Halil Canarıkan “AK Parti olarak doğru işlerin yanındayız böyle olmaya da devam edeceğiz. Meclis çok önemli ve doğru bir karar almıştır. Şaibelerin dolaştığı bir ortamda toplantıya girip bu lekeyi üstümüze çekemezdik. Grup olarak böyle bir karar aldık. Asıl CHP’de neden bu tartışmalar yaşanıyor bunu irdelemek lazım. İlçe Başkanının ve meclis üyelerinin bu madde için böyle muhalefet etmeleri kafalarda ciddi soru işaretleri bırakıyor” dedi.

MHP’li Yüksel: “Ortada ciddi iddialar var”
MHP Meclis Üyesi Oğuzken Yüksel neden toplantıya girmediklerini Sarıyer Manşet’e şöyle değerlendirdi: “Olayı başından iyi takip etmek lazım. Bir kere Turizm Bakanlığını Hukuk Müşavirliği Anıtlar Kurulu'na talimat vererek burayı sit alanından çıkartıyor. Binanın taban ölçümü artırılarak kaçak katlara iskân verilmeye çalışılıyor. Buradaki değişikliği biz bu şekilde yorumladık. Bir de hem İBB hem de Sarıyer bazında ciddi paraların döndüğü iddiaları var. Bu şartlar altında kilit parti olarak meclise girmemiz doğru değildi. CHP’nin açıklamalarından da tatmin olmadık. Bırakın bizi, kendi gruplarına hakim olmadılar. CHP Genel Merkezi bile kendi partililerine bu maddeyi geri çekin diye talimat vermiş. CHP İlçe Başkanı ve birçok meclis üyesi bu plan tadilatına karşı çıkıyor. CHP’nin içindeki bu tavırlarda bizim kafamızda soru işaretleri bıraktı. MHP olarak Sarıyer için faydası olan tüm işlerde oyumuzu kullanırız. Aksi takdirde bu türlü ne olduğu belli olmayan şaibelerle dolu işlerde tavrımız hiçbir zaman evet olamaz. Daha sonraki açıklamayı somut delillerle yapacağım” dedi. Öte yandan daha önceki meclis toplantısında konuşma yapan MHP’li Osman Güloğlu da ortada ciddi miktarda para döndüğü yönünde iddialarını ortaya atmıştı.

AK Partili Özbalta: “Ortada şaibeli iddialar var”
AK Partili Meclis Üyesi Cemil Özbalta, "Bizim her zaman yukardan talimat alarak iş yaptığımızı düşünenler yanıldı. CHP kendi içinde kargaşaya düşünce biz de demek ki bu işte bir iş var deyip oturuma katılmadık. Ortada şaibeli dedikodular dönüyor. Bunların hepsi de önemli iddialar” dedi.

Muzaffer Abdaloğlu: “ Burada çok ciddi sıkıntılar var”
Eczacıbaşı plan tadilatına da karşı çıkan ve sırf bu tavrından dolayı eski ilçe Başkanı Serdar Sarıoğlu tarafından disipline gönderilen ve bu nedenle CHP’den istifa eden Bağımsız Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu konuyu şöyle değerlendirdi: “Ben zaten plan tadilatlarına karşıyım. Burası 20 yıldır kaçak olan bir binadır. Burada çok ciddi sıkıntılar var. Şaibeli dedikodular dolaştı, dolaşmaya da devam ediyor. Ben bu yüzden oturuma girmedim. Girseydim bile hayır oyu verecektim” dedi.

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT