Neden görevden alındılar?

Neden görevden alındılar?
CHP’ye yakınlığı ile bilinen www.gercekgundem.com’un Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, CHP ilçe başkanının seçim üstü neden görevden alındığını yazdı.

Yarkadaş’ın yazdıklarına göre Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen bu ilçe başkanı seçim çalışmalarını bırakıp ilçe binasının kapısına kilit vurmuş. “İlçe binası neden kapalı” diye soran il başkanına ise “Boya badana yaptırıyorum” demiş.  Yarkadaş yazısında isim vermiyor ancak CHP Sarıyer İlçe binasındaki boya badana ve tadilat işleri, Sarıoğlu “Boya badanadan mı alındı” sorusunu akıllara getiriyor.

İşte Barış Yarkadaş’ın yazısındaki o bölüm…
Biliyorsunuz, Melih Gökçek’in oğlunun bir TV kanalı var. Beyaz TV, adıyla yayın yapan bu kanal, gece – gündüz demeden CHP’yi hedef alıyor. CHP’li bir ilçe başkanının görevden alınması, Beyaz TV’de saatlerce tartışılıyor. İlçe başkanının neden görevden alındığı ise söylenmiyor. Görevden almanın gerekçesini izleyicisine söylemeyen sözde gazeteciler, saatlerce havanda su dövüyor. Oysa ki; gazetecilik namusu, gerçek ne olursa olsun onu söylemeyi gerektirir.
Bakın; İstanbul’da görevden alınan bir ilçe başkanı, seçimlere 45 gün kala, ilçe binasının kapısına kilit vuruyor. İlçe binasına seçim çalışması için gidenler, kapının kilitli olduğunu görünce, durumu CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin’e bildiriyor. Şahin, ilçe başkanını arayıp “Bina neden kapalı?” diye sorunca, aldığı yanıt karşısında şoka uğruyor. Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen ilçe başkanı, “Binada tadilat başlattım, boya – badana yaptırıyorum” diyor. Şahin, bu cevap karşısında hiçbir şey söylemeden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i arayıp durumu aktarıyor. CHP İl Başkanı Şahin, durumu aynı gün İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleriyle de paylaştıktan sonra “kolektif karar” ortaya çıkıyor. İl Yönetim Kurulu Üyeleri, “seçimi bırakıp boya – badana işine dalan” ilçe başkanının görevden alınmasına karar veriyor.

Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum