'Mülkiyet sorununuzu çözeceğim'

'Mülkiyet sorununuzu çözeceğim'
Kılıçdaroğlu’nu Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda 10 bine yakın kişi karşıladı. Toplanan coşkulu kalabalık meydana sığmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12 Haziran genel seçimleri öncesinde Sarıyer’e geldi. Kılıçdaroğlu ’nu Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda 10 bine yakın kişi karşıladı. Toplanan coşkulu kalabalık meydana sığmadı. Meydana bağlantılı olan ara caddeler dolup taştı. Tam bir insan selinin yaşandığı mitingte içinde Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu seçim otobüsü konuşmanın yapılacağı alana gelmekte zorlandı. Sık sık “Başbakan Kemal, Halkçı Kemal’ sloganlarının atıldığı mitingte çok sayıdaki vatandaş da meydana bakan binaların pencere ve balkonlarında Kılıçdaroğlu‘nu dinledi. “Pirinç, makarna, kömür, nohut, Tayyip sen Sarıyer’den oyu unut”, “Gandi Kemal Sarıyer’imize hoş geldin” gibi pankartlar açıldı.



Sarıyer atkısıyla konuştu
Milletvekili adaylarının tanıtımından sonra otobüsün üstüne çıkan Kılıçdaroğlu’nun boynuna Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer atkısı taktı. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Milletvekili adaylarıyla birlikte meydanı dolduran kalabalığı selamlayan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.



Sarıyer güzel bir ilçemiz
Toplanan kalabalığa konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkelerinden bir tanesi. Hele İstanbul dünyanın en önemli kentlerinden birisi, Sarıyer de güzel bir ilçemiz. Bu kadar güzel ilçede, bu kadar güzel İstanbul’da, bu kadar güzel Türkiye’de çatık kaşlı insanlar olsun ister misiniz? Hiç kimse istemiyor. Biz diyoruz ki, insanların huzur içinde yaşadığı, annelerin çocuklarını iki yanağını öptükten sonra okula gönderdiği, akşama tok karnına yaşadığı güzel bir ülke olsun. Bu ülkede hepimizi barış ve kardeşlik içinde yaşayalım.

sezgin_708343178.jpg

Hakkari’de de Sarıyer’de de özgürlükten bahsediyorum
Hakkâri’de de özgürlükten, kardeşlikten bahsettim şimdi de Sarıyer’deyim burada da kardeşlikten özgürlükten bahsediyorum. Ama bizim özgürlük anlayışımızla Recep beyin özgürlük anlayışı farklı. O sadece ben özgür olayım halk baskı altında kalsın diyor. Herkes özgür olmalı, üniversiteler, toplum, sivil toplum kuruluşları özgür olmalı. Bunlar demokrasiyi, özgürlüğü bilmezler ya bizim gibi düşüneceksin diyorlar ya bertaraf olacağız diyorlar 12 Haziran geliyor onları o koltuktan indireceğiz.



Devletin valisi AKP’ye oy istiyor
Bitlis’ten az önce haber geldi. Devletin valisiyle, emniyet müdürü AKP’ye oy istemek için esnafı geziyorlarmış. O valiye sesleniyorum, hemen o koltuğundan in bindiğin arabadan o bayrağı indir, sen devletin valisi değil AKP’nin valisisin. Cumhuriyet tarihinde böyle bir yüzsüzlük görülmedi. Erdoğan’a sesleniyorum, Bütün valilerini, kaymakamlarını topla çık karşıma da hesaplaşalım seninle. Böyle yüzsüzlük olur mu? Sen devletin valisisin, bindiğin araba devletin arabası halkın verdiği vergilerle alınıyor. Kalkmışsın AKP’ye oy topluyorsun, utanmıyor musun, sıkılmıyor musun sen? Eğer Recep Bey’in toplu ucu kadar demokrasi anlayışı varsa, o valiyi Ankara’ya çeker ve gereğini yapar. Bunu bekliyoruz.



Kardeşiniz Kemal şifresini çözdü
Ben onun kimyasını bozdum, şifresini çözdüm. Bakın itiraflara başladı, benim bakanlarım yolsuzluk yaptı diyor. Hiçbir başbakan böyle bir itirafta bulundu mu? Kardeşiniz Kemal şifresini çözdü, artık konuşmaya başladı. Biz kardeşçe yaşayalım diyoruz, kimseyi öteleştirmeyelim diyoruz, aynı topraklarda yaşıyoruz, dedelerimizin mezarları Çanakkale’de yan yana yatıyor. Ayrılık değil birleşelim diyoruz.



Türk Bayrağı 73 Milyonun ortak paydası
Eskiden siyasetçinin bir sorumluluğu vardı. Toplumu kaynaştırırdı, bölmezdi. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan toplumu bölüyor. Şimdi çıkmış sizin mitinginizde Türk bayrağı yoktu diyor. Meraklanma Türk bayrağı bu ülkenin 73 milyon insanının ortak paydasıdır. Sen kalk Türk bayrağı üzerinden siyaset yapmaya çalış. Böyle ahlaksızlık olur mu?

Bana yetki verin hesabını sorayım
Siz bana yetki verin ben bu yapılanların hepsinin hesabını sorayım. Benim için tarih kavramı kalmadı. Günün 16 saati her gün çalışıyorum. Sizden sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Biz ülkemizde huzurlu bir toplum yaratmak istiyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyelim diyoruz. Herkesin işi, aşı olmalı diyoruz. Sizler 10 dakika kahvedeki arkadaşınızı ikna edin, komşunuzu ikna edin, çevrenizdekileri ikna edin diyor ki, Türkiye’nin aydınlanması lazım, Türkiye’nin güzel günlere ihtiyacı var, Türkiye’de güler yüzlü insanlar olmalı, Türkiye’de yaratılan katma değeri halkça bölüşmeliyiz diyin.  Ve diyin ki bu amaçla yola çıkan bir parti var. Yeni Cumhuriyet Partisi. Kadroları yeni, çağdaş, köklerinden Kuvayi Milliye’den güçleri alan bir parti var diyin. Ayağa kalktı CHP ey İstanbul sen de kalk. Haramileri indirip halkın iktidarını kuralım diyin.



Onu o koltuktan indireceğim
Kendisine çağdaş ülkelerde uygulanan bir şeyi hatırlattım. Bir partinin oyu düşerse o genel başkan istifa eder. Oyun düşerse istifa et diyorum, yok etmem diyor. E hani sen yürekli adamdın? O koltuğa istediğin kadar yapış efendi, ben seni o koltuktan indireceğim.

Bakanlar kurulunu da al çık karşıma
Senin istediğin televizyon programında, senin istediğin zamanda, senin istediğin gazetecilerle bir gel çık karşıma iki uygar insan gibi tartışalım millet de kararını versin. Recep Bey gelebilir mi? Diyorum ki Recep Bey her konuda bilgi sahibi olamayabilirsin, istiyorsan al bakanlar kurulunu gel ben tek başıma karşına çıkacağım. Sağda solda efeleniyor, o çıkarak ben ustayım diyor. Ben onun neyin ustası olduğunu çok iyi biliyorum. Hatırlar mısın ben yürütmenin başıyım demişti. Ben ne diyim Allah konuşturuyor işte. Ama size sözüm var, ne yaparsa yapsın, nereye kaçarsa kaçsın, demokrasi içerisinde onu getireceğim ve bunların hesabını soracağım.



Mülkiyet sorununuzu çözeceğiz
İstanbul’un pek çok sorunu var. 20 yıldır aynı zihniyet İstanbul’u yönetiyor, bu sorunlar çözülmedi. Mülkiyet sorununuzu çözeceğiz, bu bizim görevimiz. Kimsenin önünde diz çökmedik, kimseye yalvarmadık, kimseden talimat almadık, talimat alacaksam halkımdan alacağım.

9 milyon emeklinin oyunu istiyorum
9 milyon emeklinin oyunu istiyorum. 1 tane bile fire istemiyorum. Çünkü emeklilerin hakkını ben savunuyorum. Milli gelir artışından pay almaları gerektiğini ben söylüyorum. Emekliyi ikinci sınıf vatandaş yaptılar, eğer emekli kardeşlerimiz böyle yaşamaktan memnunsalar gitsinler oylarını versinler Eyvallah. Ama buna karşılarsa adres belli, mühürü alacaklar ve oyunu CHP’ye verecekler.



CHP varsa herkes için var
10 dakikanızı istiyorum. Her gün bir insanımızı saflarımıza kazandırın. Herkese kapımız açık, herkesi CHP çatısı altına bekliyoruz. Geçmişte hangi partiye oy verirse versin bütün yurttaşlarımızın başımızın üzerinde yeri var. Çünkü CHP varsa herkes için var.



Konuşmasının ardından halka çiçek atan Kılıçdaroğlu, sevgi gösterileri içerisinde Sarıyer’den ayrıldı. Öte yandan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği ve mahalle temsilcilikleri tarafından koordine edilen miting partililer tarafından tam not aldı.

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum