Mülkiyet sorununu çözün

Mülkiyet sorununu çözün
MHP İlçe Yöneticisi Emine Akkuş, her seçim dönemi “Tapularınızı vereceğim” diyen İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı sözünde durmaya davet etti.

MHP Sarıyer İlçe Yöneticisi Emine Akkuş, Sarıyer’in mülkiyet sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akkuş, özellikle büyükşehir arazileri üzerinde oturan vatandaşların yaşadığı mülkiyet problemine dikkat çekerek, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a seslenerek, “Sarıyer’in mülkiyet sorununu çözün” dedi.

Siyasi rant sağlanıyor
Sarıyer halkının sesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş' a seslenen Akkuş, "Sarıyer yıllardır mülkiyet sorunu yaşıyor. Bu sorun üzerinden acımasızca siyasi rant sağlanıyor. Her seçim döneminde maalesef vaatlerde bulunularak Sarıyer halkından oy isteniyor. Bu davranış insanlık dışı bir olaydır. Sarıyer’in mülkiyet sorununu çözün ya da siyasi parti olarak oy almak için Sarıyer’in kapısını çalmayın. Artık yeter 8 yıldır halkımızın haklarını görmezden gelip mülkiyet sorununu çözemediniz” dedi.

Halkı uyuyor mu sanıyorsunuz?
Akkuş geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediyesi’nin tapu törenine de bir değinerek, “Sarıyer’de bir AKP ve CHP savaşıdır gidiyor. CHP tarafından tapu dağıtım törenleri yapılıyor. Şimdi soruyorum siz halkı uyuyor mu sanıyorsunuz 18 ev için vermiş olduğunuz hisseli tapu üzerinden gündem yapılıyor ve siyasi rant sağlanıyor. Halka mesaj gönderip sanki Sarıyer’in mülkiyet sorununu çözmüş gibi tapu törenine davet gönderiliyor. Bu davranışı esef ile kınıyoruz” diye konuştu.

Vatandaş büyük beklenti içerisinde
Sarıyerlilerin artık bu korku ile yaşayamayacağını söyleyen Akkuş, “Bunu yapmaya ne AKP'nin ne de CHP'nin hakkı yoktur. Ben MHP Sarıyer ilçe yöneticisi olarak mülkiyet sorunu ile yakından ilgileniyorum. Biran önce Sarıyer genelinde çözümün olması şarttır. Çünkü vatandaşlarımız büyük bir beklenti içerisindedir. Bu noktada yaptığım çalışmaları da değerlendirirsek, bu sorun iki şekilde çözüme kavuşturulabilir. Ya yerinde kentsel dönüşüm (yerinde dönüşüm şartıyla) ya da emlak beyanı üzerinden satışının yapılmasıdır. Seçim öncesinde bu sorunu çözün yoksa Sarıyer’e gelmeyin! 2011 seçimleri gelmeden Sarıyer halkının haklarının korunması ve tapuların verilmesi lazım. Aksi takdirde bu vaatlerle Sarıyer’den hiçbir şekilde oy alınamayacağını herkes bilmelidir. Ayrıca mülkiyet sorunu ile ilgili çalışmalarımıza devam edip, hiçbir siyasi beklentimiz olmaksızın halkımızın yanında olup sonuna kadar halkın sesi olacağımızı beyan ederim. Her seçim döneminde “tapularınızı vereceğim” diyen AKP’yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ı da sözlerinin arkasında durmaya davet ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT