Muhtarlar Sarıuçak'la devam dedi

Muhtarlar Sarıuçak'la devam dedi
Darüşşafaka Mahallesi muhtarı Hüseyin Sarıuçak yeniden Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na seçildi.

Amatörler Evi’nde gerçekleştirilen Sarıyer Muhtarlar Derneği 4.Olağan Kongresi’ne Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Akif Ak, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları Mustafa Tok, Adnan Ayber ve mahalle muhtarları katıldı.

Yapılan kahvaltıdan sonra başlayan toplantıda Dernek Başkanı Hüseyin Sarıuçak, kendilerini mahallelerin cumhurbaşkanı olarak ilan eden Şükrü Genç’e teşekkür ederek muhtarlar adına üstün hizmet ödülü verdi. Ödülünü alan Genç yaptığı konuşmada, “Demokrasinin en önemli aşaması muhtarlıklardır. Biz belediye başkanı olurken aday olarak atandık ve seçildik. Ama sizler direk vatandaşla karşı karşıyasınız. O yüzden sizler yeriniz itibariyle çok önemlisiniz. Biz hiçbir zaman muhtarlar arasında görüş veya mahalle olarak bir ayrım yapmadık, yapmak gibi bir şey de söz konusu olamaz. Sarıyer’in kolay bir yer olmadığını sizler de iyi biliyorsunuz. Herkesin çok farklı sorunları var. Önemli olan sorunların tespiti ve ortak katılımlarla bunları çözmenin koşullarını yaratmaktı. Biz Sarıyer Kalkınma Eylem Planı’nı başlattık ve bunun sonuçlarını aldık. Herkesin gücü oranında yaşama katılması önemli. Sarıyer Belediyesi’nin sizlerin her zaman yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum” dedi.



Sarıuçak “Güzel işler yaptık”
Halil Özkaya, Şakir Şahin, Mehmet Gümüş Divan Başkanlığı’na seçilirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak Yönetim Kurulu raporunu okudu. Sarıuçak: “Dernek olarak en büyük amacımız sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda muhtarlarımıza katkı sağlayabilmekti. Bizler bu konularda yapılması gerekenleri derneğin kasasından bir kuruş para çıkmadan sponsor vasıtasıyla gerçekleştirdik. Fuat paşa Oteli’nde Kaymakamımız Ömer Bey’in de katılımıyla bir kahvaltı gerçekleştirdik. Kaymakamımız o gün ‘Sarıyerli muhtarlar bu kadar güçlü ve beraberlik içindeler mi’ diye sordu ben de gururla evet dedim. O gün biz de bir iz bıraktı. Protokolün ve vatandaşlarımızın katılımıyla çeşitli mahallelerde piknikler düzenledik. Eski İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Tamer vasıtasıyla tüm muhtarlarımıza check-up hizmeti sunduk. Muhtarlar Derneği olarak ilk kez bir Sarıyerli bürokratımıza üstün hizmet ödülü verdik. Muhtarlarımıza en son model bilgisayarlar ve fax cihazları dağıttık. Faksların tonerlerini de Sarıyer Belediyesi karşılayacak. Biz Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle karar geçirdik. Muhtarların ayni ve nakdi desteklenmesi konusunda yapılması gerekenler konusunda önerimiz kabul gördü. Geç de olsa isteklerimiz netice buldu. Kültür gezileri gerçekleştirdik ve bu gezileri daha da sıklaştıracağız. Kesinlikle bir muhtarlar derneği binası, muhtarlarımızın aileleriyle birlikte oturacağı bir mekân sağlanması gerekiyor. 3 alternatifimiz var ve bu konuda Sarıyer Belediyesi’nin desteklerini esirgemeyeceğine inanıyoruz” dedi.



Sarıuçak çılgın projesini açıkladı
Sarıuçak Sarıyerli muhtarlar için hayal ettiği projesini de şöyle anlattı: “Benim bir hayalim de Muhtar Kent projesi. Çok cüzi miktarlarda muhtarlarımıza ev alma imkânı sağlamak istiyoruz. Bu konuda ciddi adımlar atıldı. Seçimlerden sonra beklediğimiz kanunlar gerçekleşirse gerekli girişimleri hızlandıracağız. Belediye’nin katkısı olmadan hiçbir şey gerçekleşmiyor. Belediye Başkanımız sağ olsunlar muhtarlarımızın tüm masraflarını karşılıyorlar” dedi.

Muhtarlar Sarıuçak’la yola devam dedi
Denetim Kurulu raporu Rumeli Kavağı Muhtarı Cevdet Bayraktar tarafından okundu. Her iki rapor da dernek üyesi muhtarlar tarafından ibra edildi. Kesin Hesap ve Tahmini Bütçe’nin okunmasıyla birlikte seçime girildi. Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak başkanlığında tek liste divana sunulurken, oylama sonucunda Sarıyer Muhtarlar Derneği Sarıuçak’la devam etme kararı aldı.



YÖNETİM KURULU ASİL
Hüseyin Sarıuçak (Başkan)
Ali Haydar Aslan
Cevdet Bayraktar
Ahmet Çınar
Ferda Yıldırım
Osman Karaçam
Şafak Kılınç
Genco Çağlayan
Şakir Şahin

YÖNETİM KURULU YEDEK
Nahide Gül Bayrak
Erdoğan Kavras
İbrahim Bektaş
Feridun Berber
Ahmet Özçelik
Semra Özkaya
Muhittin Atmaca
Nevzat Aktan

Denetim Kurulu ASİL
Mehmet Gümüş
Ayhan Yılmaz
Engin Cevahiroğlu

Denetim Kurulı Yedek
Turan Öztürk
Abdullah Gündoğdu
Ali Kaptan

Onur Kurulu ASİL
Bekir Ekiz
Refet Üstün
Hasan Kılıçöz

Onur Kurulu Yedek
Ömer Akyüz
Halil Özkaya
Erol Kocaer

Bu haber toplam 4305 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT