Muhtarla başkan birbirine girdi

Muhtarla başkan birbirine girdi
Muhtarlar toplantısında ortalık karıştı. Rumelihisarı Mahallesi Muhtarı Çetin Karayılan ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç birbirine girdi.

Hakaretler, küfürler havada uçuştu. Karşılıklı yaşanan hakaret ve küfürlerden sonra muhtarlar araya girerek olayı yatıştırdı. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç muhtarların sorunlarını dinlemek için Poligon Mahallesi’ndeki Amatörler Evi’nde toplantı yaptı. Toplantıda Rumelihisarı Muhtarı Çetin Karayılan ile Başkan Genç arasında hakaretlere varan tartışmalar yaşandı. Karayılan, Şükrü Genç’in telefonda kendisine “AKP’li o... ç…ları ile ne işler çevirdiğini biliyorum” dediğini söyledi. Genç ise böyle bir laf kullanmadığını belirtti. Karşılıklı yaşanan hakaretlerden sonra muhtarlar araya girerek ortalığı yatıştırmaya çalıştı ve Çetin Karayılan toplantıyı terk etti.

Sarıyer Belediyesi'nden basın açıklaması

Olay şöyle gelişti
Toplantıda söz alan Çetin Karayılan daha önce İBB tarafından yaptırılan muhtarlık binasıyla ilgili, “Muhtarlık çatısı 2011 programına alınmıştır yazmışsınız teşekkür ederim. Cumartesi günü Tetto Cafe’de yapılan toplantıda mülki amiri olarak tanıtılsaydım onlar da bana davetiye getirir ben de davete icabet ederdim” dedi.

kufur1_558193801.jpg

Yaşanan tartışmalar…
Şükrü Genç:
Hisar’da yapılan toplantıyı Hisar Derneği düzenledi. Ben kimseyi aramam.
Çetin Karayılan: neden aramıyorsunuz. Ben o mahallenin mülki amiriyim
Şükrü Genç: Önce mülki amirliği yapman lazım.
Çetin Karayılan: Ne yapıyorum peki?
Şükrü Genç: Otur oturduğun yerde. Sesini yükseltme otur yerine..
Çetin Karayılan: Telefonda ‘AKP’li o… ç…larıyla çevirdiğin dümenleri biliyorum’ dedin
Şükrü Genç: Böyle bir laf söylemedim. Terbiyesizlik yapma
Çetin Karayılan: Yemin ediyor musun?
Şükrü Genç: Yemin ediyorum, terbiyesizlik yapma. Senin ne olduğunu herkes biliyor.
Çetin Karayılan: Neyim ben?
Şükrü Genç: Telefonlarla, dedikodularla bu işler olmuyor.
Çetin Karayılan: Sen dedikodu yapıyorsun. Sen bana bu lafı nasıl söylersin? Bu lafı söyleyen şerefsizdir.
Şükrü Genç: Şerefsiz sensin zaten, terbiyesizlik yapma. Provokatörlük yapma. Ahlaksız.
Çetin Karayılan: Ahlaksız sensin…

kufur2_952250034.jpg

Çetin Karayılan toplantıyı terk etmesinden sonra Başkan Genç şunları söyledi: “Bilgisayarlardan internet üzerinden göndermiş olduğu mesajların hepsinin dökümlerini istedim. Ben dedikodu ile hareket edecek adam değilim. Bütün sokakları dolaşarak insanların yapmış oldukları katların, evlerin ihbarcısı. Böyle muhtarlık mı olur? Büyükşehir’e yazdığı yazıda da ‘belediye başkanına yazıyorum dikkate almıyor’ diye ihbar ediyor. Bir muhtar vatandaşını ihbar etmez. Dernek toplantı yapıyor ve oraya 400 kişi geliyorsa ve orada muhtar yoksa muhtar kendini bir sorgulamalı. Acaba beni neden çağırmadılar diye. Hisar ile ilgili 14 müracaat yapılmış. 9’u gerçekleştirilmiş, 3’ne cevap yazılmış 2’si de beklemede. Sen toplumu germek amacıyla provoke etmek amacıyla caminin önündeki tenteyi Kâğıthane Belediyesi’ne yaptırtırsan orada iyi niyet aranmaz. 3 gün öce ecrimil parasını kimin ödediğinin farkında değil. Muhtarlık binasına gelen ecrimisil parasını ben cebimden ödedim. Söylediği laf onun kendi lafı. Ben hiçbir zaman karşı düşüncede birine bu tür ifadeler kullanmam.”

PINAR MAHALLESİ AYHAN YILMAZ VE BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ ARASINDA YAŞANAN TARTIŞMANIN HABERİ AZ SONRA....

Bu haber toplam 7387 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT