Muhalifleri kahreden erteleme

Muhalifleri kahreden erteleme
Görevden alınan CHP Sarıyer eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’nun açtığı “kayyum tayini ve tedbir” davası 1 Şubat’a ertelendi.

CHP Sarıyer Eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, geçtiğimiz haftalarda İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak “kayyum tayini ve tedbir” davası açmıştı. CHP’nin Sarıyer’deki muhalif kanadını umutlandıran bu davanın ilk duruşması bugün (14 Aralık) görüldü. Mahkeme evrak eksikliğinden dolayı davayı 1 Şubat 2012’ye erteledi. Sarıoğlu’nun avukatı ve eski ilçe yöneticilerinden Fikret Şimşek’in hazır bulundukları duruşmaya mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz katılmadı. Deniz’in yakın çevresi, çok önemsemediğinden dolayı davaya katılmadığı yönünde yorumlar yapıldı.

Atamaya karşı ama atanmak istiyor!
Ayrıca atamaya karşı çıktığı için bu davayı destekleyen eski bir ilçe yöneticisinin Mehmet Deniz’i görevden aldırıp yerine kendisini atatmak için CHP Genel Merkezi’nde kulis yaptığı belirtiliyor. Mahkemeyi de sıkı takip eden bu kişinin “hem atamaya karşı olup, hem de kendisini atatma çabası” ise Sarıyer’deki CHP’liler tarafından farklı bir eleştiri konusu oldu. CHP’lilerden alınan bilgiye göre bu kişinin Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten de destek aldığı belirtiliyor.

Deniz: “Bu kendi iç meselemizdir aile içinde kalmalıdır”
Dava ve tüm bu gelişmelerle ilgili görüştüğümüz İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise; “Bu meseleler partimizin iç meselesidir. Bunu basınla paylaşmayı doğru bulmuyorum. Aile içerisinde bir sorun varsa bu sorun aile içinde çözülür. Bu yüzden iç meselelerimizle ilgili basına açıklama yapmak, ya da dışarıda konuşmak benim tarzım değildir” dedi. Kongre ile ilgili soru üzerine ise Başkan Deniz partide kongre sürecinin de başladığını söyledi.

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT