Minik ebruzenler tekne başında

Minik ebruzenler tekne başında
Boğazhisar Eğitim Kurumları birinci ve ikinci kademe öğrencileri tarafından yapılan ebru eserler Sarıyer Kaymakamlığı Sergi Salonu’nda açıldı.

Serginin açılışını Sarıyer Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Birsen Tosun, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan ve Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici yaptı. Sergide öğrenci eserleri sanatseverlerle buluştu.



Serginin Koordinatörü olan Görsel Sanatlar Öğretmeni Nuray Gülseren yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin el emeği ve göz nuru ile meşk edilmiş olan ebrularımızı herkes görmeliydi. Onların minicik fakat kocaman yüreklerinde yankı bulan bu müstesna sanatın milletimizin de sembolü olduğunu biliyoruz. Ebrunun suya verdiği ruh, milletimizin birlik ve beraberliğinin de bir sembolü aynı zamanda” dedi.



Serginin açılışını yapan Sarıyer Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Birsen Tosun  da konuşmalarında ”Bütün Geleneksel Türk sanatlarında olduğu gibi usta-çırak usulü ile öğrenilen ve sanatçının iradesi dışında birçok değişkenden etkilenen bir sanattır.  Her ne şekilde isimlendirilse isimlendirilsin insanlara da isim olan ebru, gizemli bir ahenk taşıyor. Zorlu ve emek isteyen bir sanat olan ebru, geri dönüşü olmayan, tekrarı olmayan, çok değişkenli bir sanattır.Bu güzel sanatı öğrencilerine öğreten Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu öğretmenlerine teşekkür ederiz. Bizler sanata her zaman destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.



Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin de konuşmalarında “Ebru unutulmaya yüz tutan Geleneksel Türk sanatlarımızdan biridir. Birçok eski eserde süsleme amacıyla kullanılan ebru, geleneksel el sanatlarımızdan olmasına rağmen yakın zamana kadar unutulma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Boğazhisar eğitim kurumlarının atalarımızın mirası olan fakat unutulmaya yüz tutan bu değerli sanata sahip çıkması bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu tür güzel çalışmaları her zaman destekleyeceğiz" dedi.

Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir ise sergi ile ilgili olarak, “Dünya çapında çeşitli milletler tarafından ebru sanatımız sahiplenmeye başlanmış, bazı ülkelerde ebru yapımı sırasında kullanılan malzemeleri üreten firmalar boy göstermişti. Bizlerde Boğazhisar eğitim kurumları olarak atalarımızın mirası olan fakat unutulmaya yüz tutan bu değerli sanata öğrenci ve öğretmenlerimizle sahip çıkıyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.



Boğazhisar öğrencilerinin ebru sergisi 07-08-09 Mart 2012 tarihlerinde Sarıyer Kaymakamlığı Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Bu haber toplam 6990 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT