MHP'li Yüksel ile siyaset üzerine...

MHP'li Yüksel ile siyaset üzerine...
MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel, Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’in sorularını yanıtladı.

MHP grubu olarak Siyasal çekişmelerin yanı sıra Sarıyer’in sorunları ile uğraştıklarını belirten Yüksel, belediyede yaşanan son gelişmelerle ilgili de,  “Son derece üzgünüm, yaşananlar Sarıyer’e hiç yakışmadı” dedi. Yüksel, belediyenin çalışmaları ve Eczacıbaşı plan tadilatına da neden ‘evet’ dedikleri konusunda da önemli cevaplar verdi.

-Sarıyer Belediye Meclisi’nde MHP olarak 3 meclis üyesine sahipsiniz. Genelde hep önergeler veriyorsunuz. Bu önergelere geri dönüş oluyor mu?
Önergelere muhakkak cevap veriliyor ama olumlu cevap sayısı ne yazık ki çok az. Olumlu cevap verilenlerin sorunları çözülüyor. Biz konuların takipçisi oluyoruz. Fakat çoğu önerge belediyenin yetki alanlarının dışına çıktığı için Büyükşehir’e veya İSKİ gibi diğer kurumlara havale ediliyor.

-MHP de AK Parti de muhalefet partisi. Sanki meclis toplantıları AK Parti ile CHP arasında geçiyor, siz bunun dışında kalıyorsunuz?
Bizim siyaset anlayışımız biraz farklı yönde. Sarıyer bunun sıkıntısını daha önce de çekti. AKP iktidardayken CHP’liler üzerlerine gidiyordu. Şimdi de tersi yaşanıyor. Olumlu yapılan işlerin yanında olmak, olumsuz işlerin karşısında durmak farklı bir şey; her getirilen konuya karşı çıkmak farklı bir şey. AKP şuan bunu yapıyor. Bunun belediyecilikle pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen politik düşünce ve davranışlar. Körü körüne bir muhalefet anlayışı ben yanlış buluyorum. Biz sayısal olarak zaten 3 kiyiz. Elimizden geldiği kadar Sarıyer’in sorunları ile ilgileniyoruz. Siyasal çekişmelerin yanı sıra sorunlarla uğraşıyoruz.

-Sarıyer’in sorunlarını nasıl takip ediyoruz?
Mahalle başkanlarımızla, muhtarlarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz. Zaten Sarıyer’in sorunlarını bir Sarıyerli olarak bilmememiz mümkün değil.

-Sarıyer gündeminde hareketli bir süreç yaşanıyor. Rüşvet olayı ile ilgili tutuklamalar oldu ve bu olaylar tüm Türkiye’ye Sarıyer açısından olumsuz bir şekilde yansıdı. Bu yaşananları nasıl yorumluyorsunuz?
Tabii bu konuda çok üzgünüz. Sarıyer’in bu tür olaylarla gündeme gelmesi son derece üzücü bir olay. Ne yazık ki yaşandı, inşallah çok kısa bir zamanda gerçekler açığa kavuşur suçlular cezalarını çekerler, suçsuzlar da tekrar görevlerine dönerler. Yaşananlar Sarıyer’e hiç yakışmadı. Sarıyerliler bunu hak etmiyor. Sonuçta olan Sarıyer’e olacak. Bundan sonra Sarıyer’e yatırım yapmak isteyen firmaların, iş adamlarının kafalarında soru işaretleri oluşacak. Sarıyer’de yatırım zafiyeti olacak diye düşünüyorum.

-Bir meclis üyesi olarak belediyenin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
Büyük bir projeye imza attılar gibi denecek bir şey yok. Rutin işler yapılıyor, bir iz bırakacak Sarıyer’e mal oluş bir yapılanma, bir tesis şuanda gözükmüyor. İnşallah önümüzdeki süreçte yapılırsa Sarıyerli olarak da biz de memnun oluruz.

-Geçen yılki faaliyet raporu oylamasında MHP olarak evet oyu kullanmış, nedenini de 1 yıl süre tanımanıza bağlamıştınız. Önümüzdeki süreçte birkaç ay içerisinde yeni faaliyet raporu önünüze gelecek. Bu rapora MHP’nin tutumu nasıl olacak?
Önce raporu görmemiz lazım. Daha sonra arkadaşlarımızla oturup kararımızı vereceğiz. Ama görünen durum, faaliyet raporunun içeriği de ortada zaten.

-Eczacıbaşı olayı ile ilgili CHP’lilerin yarısı oturuma katılmadı. Ona rağmen MHP’nin de evet oyu kullandığı plan tadilatı meclisten geçti. Kabul oyu vermenizin nedeni neydi?
Biz orada çok farklı bir yaklaşımda bulunduk. Grupta bize durumu izah ettiler. Biz de kendilerine dedik ki, okul ve cami projesi var sitenin içerisinde. Bu okul ve camiyi farklı bir yerde ihtiyacı olan bölgelere verirse, bu projenin de yapımını Eczacıbaşı’nın üstlenmesi şartıyla biz olumlu oy kullandık. Zaten bu karar Büyükşehir’den geçmiş Sarıyer’e formalite olarak gelmiş bir proje olarak gördük. Okul ve cami ile ilgili konunun da takipçisi olacağız. Biz o olayın bir sonraki meclis toplantısına ertelenmesini istedik daha sağlıklı düşünmek için. CHP gurubu da kendi içlerinde bunu tartışmışlar. Ancak o gün meclis gündemine geldi. AKP o gün meclisi terk etti. Büyükşehir’de AKP’nin oyları ile kabul olan plan tadilatına Sarıyer’de oy vermeyerek reddetmiş oldu.

-2011 genel seçimleri yaklaşıyor. Sarıyer’de ve 2.bölgede MHP’yi nasıl görüyorsunuz?
2. Bölge İstanbul’un en verimli olduğu bölgelerden biri. Sarıyer olarak bizi çok zor bir görev bekliyor. Aldığımız 27 bin oyun üzerine çıkmamız gerekiyor. Ancak o zaman başarılı sayılırız.

-Milletvekilliğini düşünüyor musunuz?
Biz de görev alınmaz görev verilir. Teşkilatımızın tüm kararlarına saygılıyız. Görev verilirse görevden kaçma şansımız yok. Ben yerel hizmeti daha çok benimsiyorum. Burada vatandaşa birebir hizmet edebilmek daha güzel. 4 kuşak Sarıyerli olarak Sarıyer ile ilgilenmeyi çok daha önde tutuyorum. Bırakın milletvekili olmayı MHP’de milletvekili adayı olabilmek bile aileme ve çocuklarıma bırakacağım en şerefli mirastır.

-CHP’nin bir daha Sarıyer’de son yerel seçimdeki kadar oy alacağını düşünüyor musunuz?
Çok zor. Şuandaki mevcut yaşananlara bakarak CHP’nin tekrar seçimi kazanma şansının çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 3 sene içerisinde yapılacak atılımlar, çalışmalar Şükrü Genç’in yeniden yapılanmaya girmesi neler getirir bunu zaman gösterecek. Şuandaki tablo da inanıyorum ki CHP’liler dahi olumsuz yönde düşünmektedirler.

-Meclis üyesi olarak Sarıyerlilerden beklentiniz nedir?
Türk halkında yaşanılan sorunlar son ana kadar bekleniyor ondan sonra olaylar gündeme getiriliyor. Bilinen sorunları zamanında belli bir program içerisinde vatandaşlarımız gündeme getirirse sorunlar daha başından çözülecek duruma gelebilir. Eskiden en ufak olayda tepkiler çok daha kitlesel olarak gündeme gelebiliyordu. Burada o çoğunluk hareketlerini göremiyoruz. Seslerini çıkarma konusunda zayıf kalıyorlar. Sorunları gündeme getirirken bireysel değil toplu hareket etmelerinin sorunların çözümünde daha faydalı olacağını düşünüyorum.  Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelip Sarıyer’e yerleşmiş burada evlenip çoluk çocuğa karışmış, Sarıyer’in havasını soluyup, ekmeğini yiyip, suyunu içtiği halde sorulduğunda halen ben Sarıyerliyim diyememeleri üzücü. Sarıyerli olma bilincini toplumun her ferdine aşılamamız gerekir diye düşünüyorum.

-Sarıyer Belediyesi’nde işlerin yolunda gitmemesini neye bağlıyorsunuz?
Büyük bir borç var, ekonomik sıkıntılar var. Kadronun ne kadar yeterli olduğu tartışılır. Yaşananlara baktığımızda bir kadro zafiyetinin ortada olduğu gözüküyor. Şükrü Genç iyi niyetli birisi olabilir. Ama ekibin kurulmasında güvendiği insanlardan yeterli verimi alamadığını düşünüyorum.

Yüksel, son olarak da, “Sarıyer Manşet Gazetesi’ni takdirle karşılıyorum. İlkeli duruşunuzdan dolayı gerçekten sizi tebrik ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT