MHP’li Akkuş kaçak plazayı sordu

MHP’li Akkuş kaçak plazayı sordu
MHP Sarıyer İlçe Yöneticisi Emine Akkuş Maslak’taki kaçak plazanın plan tadilatıyla ilgili sert bir yazı kaleme aldı.

İşte Emine Akkuş’un o yazısı

Sarıyer Belediye meclisinde 11 Mart cuma günü yapılan meclis toplantısında alınan kararın ne kadar şaibeli olduğu açıkca ortadadır. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1/5000’lik ve 1/1000’lik raporunun daha onayı gelmeden Maslak’taki kaçak plazanın yer aldığı 154 ada 48 pafta 99 parsel ile ilgili plan tadilatı Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile nasıl geçmiştir.

Kaçak göçek ile işimiz olmaz diyenlere soruyorum! Bu kaçak göçek değilde ne o zaman! Maslak'taki kaçak plazanın plan tadilatı ve imarın kaç metrekare'ye izin verdiğini ve onun dışına çıkıldığını lütfen oy aldığınız halkınız ile paylaşınız. Vatandaş akan çatısını yaptıramazken çivi bile çaktıramazken bu izinler nerden ve ne karşılığında geldiğini açıklayınız. Sizleri iktidara getiren halk haklarına kavuşmak için getirmişken sizler ise sürekli şaibeli işlerin peşinden gitmenizin anlamı nedir?

Buradan İBB ve Sarıyer Belediyesi'ne sesleniyorum. Halkımız uyumuyor genel seçimlerde nerelerde olacağınızı bir düşünün. Belediyecilik yasal olmayan işi yapmak değildir, halkının sahip olamadığı haklarını vermektir. Hizmet para karşılığında değil hak edilen karşısında verilir. Sizler bunun için burada olduğunuzu bir kez daha hatırlamalı ve doğru işler yapmalısınız.

Sarıyer Belediyesi'nin şu sözlerini hatırlatmak isterim ''Biz tapuları Sarıyer Belediyesi olarak vermek istiyoruz fakat İBB bize engel diyen'' Sarıyer Belediyesi nasıl olurda Maslak'taki bu plazanın plan tadilatı için İBB ile ortak nokta bulup şaibeye evet diyebiliyorsa akıllara şu soruyu getiriyor, istenilirse mülkiyet sorunu içinde ortak nokta bulunup hayır işleyebileceğiniz halkın yıllardır istediği tapularını verebilirmişsiniz demek ki!

Bu tarz şaibeli işler ile uğraşacağınıza Sarıyer'in mülkiyet sorununu çözün iktidar olmadan önce arabanın bagajında gezdirdiğiniz tapuların üzerinden 8 yıl geçti. İkinci seçim geldi şimdi de son dakika deyip seçim günü mü tapu vereceğiz deyip bu halkı oyalayacaksınız? Artık yeter önce halkın gözyaşını dindirin evinden yurdundan etmeden mülkiyet sorununu çözün şaibeli işlere son verin.

Yeniköy Bağlar mevkii halkına daha yeni iki ay içerisinde evlerinizi boşaltın yıkacağız diye gönderdiğiniz tebligatları bir inceleyin sonra Milli Emlak’ın kapısını çalın burada 50 yıldır oturan vatandaşların perişanlığını görün biz perişan ettiğimiz halkın sırtından iktidar olduk deyip elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün, yavaş atın tekmesi ağır olur bunu da unutmayın.

MHP olarak halkımızın sahip olamadığı hakları için mücadelemizi bırakmayıp şaibeli işlerin en yakın takipcisi olup halkımızı haklarına kavuşturacak doğruluk ilkesinden vazgeçmeyeceğiz.

Saygılarımla

MHP SARIYER İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ     
Emine AKKUŞ

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum