MHP’den referandum açıklaması

MHP’den referandum açıklaması
MHP Sarıyer İlçe Başkanı Verda Yiğit, “Sarıyer’den güçlü bir HAYIR çıktıysa bunun sebebi MHP’nin halkımızı doğru bilinçlendirmesidir” dedi.

Referandumla ilgili bir değerlendirmede MHP Sarıyer İlçe Başkanı Verda Yiğit’ten geldi. Yiğit, yaptığı açıklamada AK Parti ve CHP’nin referandum değerlendirmelerini eleştirerek, “Sarıyer’de halkımızı bilinçlendirmek için çalışan tek parti MHP’dir. Sarıyer’den güçlü bir ”HAYIR” çıktıysa; bu, Genel Başkanımızın ve partimizin referandum konusundaki göstermiş olduğu özverili çalışma ve değişecek olan maddelerin ne anlam geldiğini doğru aktarmamız sonucu olmuştur. Bilinçli olan Sarıyer’li seçmen tabloyu görmüş ülkenin menfaati için en doğru kararı vermiştir” dedi.

İşte MHP’nin REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak referandum sonuçları üzerine çok önemli olarak gördüğümüz bu değerlendirmeyi yapmak ve sizleri bilgilendirmek istememizde ki sebep, referandum sonrası Sarıyer’de bulunan siyasi partilerin; çıkan sonuç üzerine yakışıksız çeşitli yorumlar yapmaları ve bu maksadını aşan yorumlarında da referandumu seçim sonucu değerlendirir gibi değerlendirmiş olmalarından kaynaklanmaktadır.

Referandum sonuçlarına bakarak şu parti oy kazandı, bu parti oy kaybetti gibi akıl dışı, anlamsız yorumlar yapılamaz. Oysa ki yaşanan bir seçim değildi ve sonucu da maalesef  ülkemiz için hiç  de yararlı olmayacaktır. Burada üzülerek belirtmeliyiz ki CHP’nin sonuç değerlendirmesi tıpkı AKP gibi olmuştur. CHP Sarıyer’de oy oranını korudu veya AKP oylarını artırdı gibi… Bu ne kadar anlamsız bir değerlendirmedir! Ülkemizin yaşadığı çaresizliği görmeyerek, İmralı canisi Öcalan’la ve PKK ile yapılan pazarlığı görmeyerek, sadece çıkan sonucu partilerinin alacağı oy oranını belirlemek ve gelecek hesapları içinde olan basit siyasetçilerin yapacağı türden açıklamalarda bulunmuşlardır. Ne büyük yanlış içinde olduklarını süreç onlara gösterecektir.

Referandum sürecinde görülmüş olduğu gibi CHP’lisini de, AKP’lisini de bilgilendirmek ve aydınlatmak bize düşmüştür. CHP hiçbir çalışma içine girmemiş, referandumla ne yapılmak istendiğini kendi seçmenine dahi anlatamamıştır. Bizim birçok noktada “HAYIR” standlarımıza uğrayan CHP’li seçmenin partilerinin hiçbir çalışma içinde olmadıklarını “Bari siz çalışın” diyerek bizden broşür alarak bilgilendiklerini bizzat yaşadık. CHP İlçe Teşkilatının çalışmama sebebi zaten “Sarıyer’den “HAYIR” çıkar, boşuna çalışmamıza gerek yok“ düşüncesinde olmaları idi. Zaten çalışmış olsalar da neye “HAYIR” dediklerini bilmediklerini görmüş olacaktık, bazı yerel gazetelerde referandum değerlendirmesi yapan CHP’li temsilciler, hala sandıklara nasıl sahip çıktıklarından falan bahsediyorlar. Ülke elden gidiyor, onlar bunun farkında bile değiller.

AKP İlçe Teşkilatına da zaten gerek yoktu! Genel merkezden gönderilen pankartlar, kiralanan tüm billboardlar (reklam panoları), yapılan iftar yemekleri, dağıtılan yardımlarla onların bir şey yapmasına gerek kalmıyordu. Sarıyer’ de halkımızı bilinçlendirmek için çalışan tek parti MHP’ dir.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak semt pazarlarında ikişer, üçer stand kurup “HAYIR”ı anlatan broşürler dağıttık, tüm mahallelere  bilgilendirme pankartları astık, 11 mahallemizde mütevazi iftar yemekleri tertip ettik. Mütevazi diyorum çünkü mevcut iktidarın tüm maddi imkanlarını kullanan AKP'nin yaptığı gibi ne yetmiş bin kişiye iftar verebilirdik ne de o iftar yemeklerinin üzerine  “evet” yazarak ucuz ve kirli siyasi anlayışa düşebilirdik!  Bizler gönül rahatlığı ile iftar sofralarımızda siyaset yapmadık diyebiliyoruz!

Mübarek Ramazan ayının ruhaniyetine siyaset yapmak yakışmaz diyerek (AKP nin tersine) belki birkaç mahallede pankart asmakla yetindik.

Biz mahalle mahalle sonuç değerlendirmesi yapmayı doğru bulmuyoruz. Çünkü hiçbir oy pusulasında parti amblemi yoktu, dolayısıyla farazi yorumlar bana ve partime doğru gelmiyor. Yapılan tüm yorumlarda tutarlılığı olmayan basit değerlendirmeler olarak kalacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yapmak istediğini, herkes doğru algılasın; biz diğer partiler gibi "çok oy alalım veya ne şekilde olursa olsun iktidara gelelimde..." ilkelliğinde olmayan, kutsal ülküsü, idealleri, misyonu ve vizyonu olan bir partiyiz. Basit, ucuz hesaplar peşinde olamayız. Bu sebeple diğer partiler gibi sığ düşünmüyoruz; ülkemizin menfaati neyi gerektiriyorsa onu savunuyoruz.

MHP bu ülkenin her zaman teminatı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Ayrı bayrak, özerklik laflarının pervasızca söylenebildiği bugünlerde, açıkça belirtiyoruz ki önlerinde tek engel olarak gördükleri, sıradağlar gibi duran gücünü kırmaya çalıştıkları MHP‘dir. MHP’siz bir siyaset sevdasına kapılmışlardır. Ama bunu asla başaramayacaklardır. Sayın Başbakanın, partisinin destekçileri BDP grubunun yapmış oldukları çaba hep boşunadır. Biz daha güçlenerek daha da kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz.

Sarıyer’den güçlü bir ”HAYIR” çıktıysa bu, Genel Başkanımızın ve partimizin referandum konusundaki göstermiş olduğu özverili çalışma ve değişecek olan maddelerin ne anlam geldiğini doğru aktarmamız sonucu olmuştur. Bilinçli olan Sarıyer’li seçmen tabloyu görmüş ülkenin menfaati için en doğru kararı vermiştir. Duyarlı olup, ülkesinin menfaati düşünen tüm Sarıyer’lileri ve ülkemin her köşesinde yüreği bu vatan için çarpan herkesten Allah razı olsun diyor ve yine O’na emanet ediyorum.

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT