MHP de Şükrü Genç’i ‘RED’ etti

MHP de Şükrü Genç’i ‘RED’ etti
2009 Faaliyet raporunda ‘kabul” oyu kullanarak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e şans tanıyan MHP Grubu 2010 yılı için aynı şansı tanımadı.

Sarıyer Belediyesi’nin 2010 yılındaki faaliyetlerini yetersiz bulan MHP’liler bu kez ‘Red’ oyu kullandı.

Meclis toplantısında MHP Grubu adına söz alarak Sarıyer Belediyesi’nin 2010 yılına ait faaliyet raporunu değerlendiren Yüksel: “2010 yılında bazı güzel hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. Başkanın da tasdik edeceği gibi yeterli mi yeterli değil. İnşallah önümüzdeki senelerde Sarıyer’in beklentileri hayata geçirilir” dedi.

Faaliyet raporunda İBB’nin çalışmaları var
Kitapçıkta yer alan 8 tane başkan yardımcısı fotoğrafından şuan sadece 2’si görevinin başında olduğunu bunun da meclis üyesi olarak kendilerini üzdüğünü belirten Yüksel, faaliyette yer alan bazı çalışmalarla ilgili de, "2010 yılı istinat duvarları yapımı bölümünde bir fotoğraf Kilyos’a inen yolda yapılan istinat duvarını göstermektedir. Bu duvar 2007-2008 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır" dedi. Yüksel sözlerine şöyle devam etti:

Organik tarımda büyük zarar var
Organik Tarım bölümünde yazlık sebze üretimi yapılmıştır diye bir bölüm var. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre bu projeye 150 bin TL harcanmıştır ve başarılı olunamadığı için de elde edilen ürünler Sarıyer Market'e çok ucuz bir fiyata satılmıştır. Burada büyük bir zarar söz konusudur.

Bütçeyi doğru tahmin edemiyorsunuz
2010 yılındaki tahmini bütçe rakamı ile tahakkuk eden bütçe arasında uçurum bulunmaktadır. Ne yazık ki giderler üzerinden hareket ederek bütçe hazırlanmıştır. Gelirlerinizi %50 hata payı ile tahmin ediyorsanız siz bütçeyi tahmin edemiyorsunuz demektir. Gelirlerinizi tahmin edemiyorsanız sizin belediyeyi ne kadar tanıdığınıza dair kafalarda soru işareti kalacaktır. Bu tahminleri yapamazsanız bütçeyi nasıl yöneteceksiniz? Bütçe yönetimi bir uzmanlık işidir. Hedeflere ulaşmak için strateji ve vizyon gerekir. Gelirlerini tahmin edemeyen belediye yönetimi tahsilatı da gerçekleştirememiştir. Tahakkukun yarısı kadar tahsilat yapılmış. Şaşırtıcı durum gibi gözüküyor. Hiçbir bütçeci veya kesin hesapçı çıkıp da bunun gerekçesini açıklayamaz.

Akkuş: Amatör spor kulüpleri ve muhtarlarımıza yardım yok
Toplantıda söz alan MHP Meclis Üyesi Erol Akkuş ise, ilçede bulunan 24 amatör spor kulübüne önceki dönemde gibi düzenli bir şekilde yardım aldığını belirtti. Akkuş: “Ali Ergenç Bey ile daha önceki görüşmelerimizde amatör kulüplere düzenli olarak yardım yapılmadığını söyledi kendileri. Amatör spor kulüpleri de bizim için önemlidir. Muhtarlığa yapılan yardımların tam olarak başlamadığını zannediyoruz. Bu çalışmaların yapılmasını diliyorum” dedi.

Allah bizi kalfalık döneminden korusun
Şükrü Genç’in dönemini çıraklık, ustalık ve kalfalık dönemi olarak 3’e ayırdıklarını belirten Akkuş, çıraklık döneminde şans tanıdık. Ama ustalık dönemini yeterli görmedik bu yüzden ‘red” oyu vereceğiz. Allah bizi kalfalık dönemlerinden korusun” dedi.

Güloğlu: Bana yetki verin Sarıyer’in sorunlarını çözeyim
Osman Güloğlu ise Sarıyer’in sorunlarının çözülmek istenmediğini kendisine şans tanınması halinde çok kısa vadede tüm bu sorunları çözebilecek kapasitede olduğunu söyledi. Ve herkesi Sarıyer’in sorunlarını çözme noktasında samimiyete davet etti.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT