Metin Kavuk’un hesabını boşalttılar

Metin Kavuk’un hesabını boşalttılar
Sarıyer Belediyesi’nin eski başkan yardımcılarından Metin Kavuk, banka çetesi tarafından akıl almaz bir şekilde dolandırıldı.

Sarıyer Belediyesi’nin eski başkan yardımcılarından Metin Kavuk Halk Bankası’na 25 bin lira yatırdı. Ancak dolandırıcılar Kavuk’un sim kartını kopyaladı, adına vekaletname çıkardı, oğlu adına hazırladıkları kimlikle de parasını çekti.

İstanbul’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Halk Bankası’nın müşterisini titiz bir planla dolandıran çete, sahte vekaletname çıkardı, sim kart kopyaladı ve 25 bin TL’yi bankadan çekti. Dolandırıcı çetesinin bu seferki adresi Halk Bankası’nda 32 bin doları olan emekli bürokrat Metin Kavuk’tu. Kavuk’un hesabını boşaltmaya çalışan dolandırıcılar hazırladıkları planı dört gün içinde devreye sokarak amacına ulaştı. Metin Kavuk’un bütün parasını kaybettiği olay adım adım şöyle gerçekleşti:

‘Yanımdaki oğlum parayı nasıl çeksin’
Bankanın Bakırköy şubesinde vadesiz dolar hesabı bulunan Metin Kavuk, 15 Aralık 2011 tarihinde aynı şubenin şefi Hatice Zeyrek tarafından aranarak, bankanın Çorlu şubesinden arayan bir kişinin kira bedelini yatırmak için hesap numarası istediğini öğrendi. Hiçbir kira alacağı bulunmayan Kavuk, Zeyrek’e “Benim kimseden kira alacağım yok, hesap numaramı kimseye vermeyin. Bu işte bir sahtekarlık var. Gelip paramı almak istiyorum” dedi. Bunun üzerine Zeyrek “Merak etmeyin paranıza bloke koyuyorum. Kimse üzerinde işlem yapamaz” diye cevap verdi. İçine huzursuzluk düşen Kavuk, ertesi gün bankaya giderek parasını almak istedi. ‘Bankada yeterince para yok’ karşılığını alan Kavuk, cuma günü olması sebebiyle pazartesi parasının hazır edilmesini ve bizzat kendisinin gelerek parasını alacağını söyledi. Pazartesi günü bankaya gitmek için oğluyla beraber evden çıkan Kavuk’a saat 10.00 sıralarında bir telefon geldi. Bankadan aradığını söyleyen kişi, parasının hazır edilmesinin bir saat gecikeceğini söyledi. Vakit geçirmek için oğluyla bir cafeye oturan Kavuk, telefonunda bir gariplik fark etti. Oğluna kendisini aramasını söyleyen Kavuk’un telefonuna üçüncü bir şahıs çıktı ve kendisine Turkcell’de arıza olduğunu, bir saat içinde düzeleceğini söyledi. Saat 11.00 sıralarında bankaye giden Kavuk, parasını almak istedi. Ancak “10 dakika önce 25 bin liranız oğlunuz tarafından Fatih şubesinden çekildi” karşılığını alan Kavuk şok geçirdi.

Bankaya oğluyla birlikte geldiğini söyleyen Kavuk, gerisini şöyle anlattı: “Cuma günü bankaya geldiğimi, hesabımı bloke ettirdiğimi ve paramı bizzat kendimin gelip alacağımı söylediğimi ifade ettim. Bana Fatih şubesinden beni aradıklarını ve şubeye gelen oğlum olduğu söylenen kişiye paramı verebileceklerini söylediğim belirtildi. Ben de ‘kimse beni aramadı, böyle bir şey söylemedim’ dedim. Adamlar benim adıma noterden vekaletname çıkarmış, gerçekte oğlum olmayan birine nüfus bilgileri aynı olan bir kimlik düzenlemişler. Sabah beni arayıp parayı vermeyi bir saat geciktireceğinizi söylediniz dedim. Beni aramadıklarını söylediler. Numara ankesörlü bir telefon çıktı. Meğer beni oyalamışlar paramı almak için. Sim kartımı da kopyalamışlar, banka benimle değil, çeteyle konuşmuş.”  Halk Bankası, Metin Kavuk’un mağduriyetini gidermeyerek soruşturma sonucuna göre işlem yapılacağını belirtti.

DİCLE BAŞTÜRK - TARAF

Bu haber toplam 8974 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT