Mehmet Deniz’den açıklama

Mehmet Deniz’den açıklama
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan Sarıyer Manşet Gazetesi’nin yeni sayısında yer alan bir haberle ilgili olarak açıklama geldi.

“Şükrü Genç’ten Maden’e yıkım emri” başlıklı haberimizle ilgili basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Mehmet Deniz, bu haberle ilgili hiçbir vatandaşın tedirgin olamaması gerektiğini belirtti. Bu encümen kararının sadece prosedür gereği alındığını, AKP’li Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda Sarıyer Belediyesi’nin de hukuki olarak bu prosedüre uymak zorunda kaldığını söyledi. Deniz: “CHP var oldukça hiç kimsenin evi yıkılmayacaktır. CHP varsa herkes için vardır” dedi.

Mehmet Deniz’den gelen o açıklamanın tamamı;
5 Haziran 2011 tarihli yerel bir gazetede CHP’li Sarıyer Belediyesi ‘sanki bir mahalle yıkılıyormuş’ gibi gerçeği yansıtmayan bir haber yayınlanmıştır.

Söz konusu Maden Mahallesi 1667 ada 4 parsel sayılı yerdeki bina için belediye encümeni Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 3 nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma bölge Kurulunun 04.03.2010 tarih ve 00350 sayılı yazısına istinaden alınmış bir karardır.

Bu uygulamalar rutin olarak AKP’li Yusuf Tülün döneminde de sık sık alınmıştır. Kültür Turizm Bakanlığının koruma amaçlı uygulama planlarına uygun olup olmadığı, varsa yapım tarihleri ruhsatlı, iskanlı olup olmadıkları, yapı tadil tutanakları ve encümen kararı almalarını istemektedir. Bu yasal bir prosedürdür.

Siyasi bir malzeme olarak kullanımında etik olmayan bir davranıştır. Bu siyasi anlayışa göre Biz ‘AKP’ li Kültür ve Turizm Bakanlığı Maden Mahallesini yıkmak istiyor mu ’ demeliyiz. Söz konusu ilgili gazeteyi AKP mahallelerde dağıtarak, gereksiz yere insanları tedirgin etmektedir. Bunlara rağmen CHP’ li Sarıyer Belediyesi bu sorunu topyekün çözümü için yoğun çalışmalar sürdürmekte olup, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve vatandaşlarla birlikte çözüm yolları aramaktadır.

Bu konuda mağdur olmuş hiçbir vatandaşımız olmamış ve olmayacaktır. Bizim iktidarımızda mülkiyet sorunu, orada yaşayan insanlar mağdur edilmeden, yerinde kentsel çözüm yapılarak, insanlar oturdukları yerlerden sürgüne gönderilmeden halledilecektir. Mülkiyet sorunu 9 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı tarafından çözülmemiştir.

CHP varoldukça hiç kimsenin evi yıkılmayacaktır. CHP varsa herkes için vardır.

yusuftullunmadenyikim_225862476.jpg

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT