Mehmet Deniz'den 1 Eylül mesajı

Mehmet Deniz'den 1 Eylül mesajı
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz tüm Sarıyerlilerin Dünya Barış Günü'nü kutladı. İşte Deniz'in kutlama mesajı:

Somali halkı en büyük geçim kaynağı balıkçılığın ellerinden alınması nedeniyle aç kalmışken, egemen güçler Yemen, Tunus, Mısır ve Libya'yı işgal etmişken yani Emperyalizm oldukça barış zor geliyor. Ülkemiz de bu oyundan nasibini almaktadır. Hükümetle problemleri olmadığı için şuan sadece en önemli kurumlarımızı satın almakla yetinmektedirler. Tarihi kentimiz İstanbul'da yoksulluk kol gezerken insanlarımız birbiriyle barışık yaşayamıyorlar. Açlığın ve yoksulluğun olduğu yerlerde barışı inşa etmek imkansız.


Malesef boğazın incisi Sarıyer'imizde aynı tezatsızlıklar ve adaletsizliklerle dolu. Bir mahallenin 100 metre ilerisinde suyu akmayan, elektriği olmayan evler, çöp kontenyırlarından ekmek toplayan kadınlarımız yaşam mücadelesi verirken, yanlarında 5 milyon dolarlık evler olunca, Dünyanın en lüks aracının yanında at arabaları yürürken barış zor kuruluyor. Ramazan aylarında Sariyer'imizde 5.000 kişi iftar çadırlarında kuyrukta yemek almak için beklerken barış sözü sadece göstermelik oluyor.

Adaletsiziliğin olduğu yerde barış zor, ancak bütün bu adaletsizliğin, yoksulluğun ve sömürünün olmadığı dönemlerde barış içersinde yaşama imkanları doğacaktır. Bir gün insanlar elele tutuşursa, sevgi olursa, genel başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun dediği gibi hiç bir çocuk yatağa aç girmese işte o zaman barış var olacak.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Yurtta barış Dünyada barış sözü" o zaman hayat bulacaktır. Bu mücadeleyi bırakmadan dünya kaynaklarının insanlık dışı yollarda kullanılmasını önlediğimiz gün barışı hakim kılacağız. 1 Eylül dünya barış gününüz kutlu olsun.

MEHMET DENİZ
CHP Sarıyer İlçe Başkanı

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT