Mehmet Deniz: Liste geç verildi ve...

Mehmet Deniz: Liste geç verildi ve...
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Merkezi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Mehmet Deniz; “Listenin İlçe Seçim Kurulu’na geç teslim edilmesinin tek sorumluları, CHP’deki adayları belirleyen beşli komisyon ve Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’tir” diyerek topu genel merkeze attı.

 
Deniz konuşmasının devamında; "Partimizin meclis üyelerinin isimlerinin bulunduğu orijinal listenin İlçe Seçim Kurulu’na 17.00’ye kadar teslim edilmemiş olması nedeniyle AKP ve MHP’nin itirazları söz konusudur. Bu durum tüm örgütümüzü üzmüştür. Bildiğiniz gibi 13.02.2014 tarih ve 2014/1073 sayılı genelgede teslim yetkisi İl ve İlçe Başkanlıklarından alınarak MYK’ya verilmişti. Kısaca geç teslimatla İlçe Başkanlığımızın alakası yoktur. İlçe Seçim Kurulu’na teslim sorumluları Genel Merkezimizin 5 kişilik komisyonu ve Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’tir. Bizim isteğimiz CHP’nin Sarıyer’de seçimlere girebilmesidir. Çıkacak sonucun olumsuz olması halinde ise 5 kişilik komisyon üyelerinin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in gereğini yapacaklarına eminim" dedi.
 
mdeniz_ic1.jpg
 
“SANDIKTAN ÇIKAN İRADEYE KİMSENİN MÜDAHALEYE HAKKI YOKTUR”
 
“18 Mart 2012 tarihinde yapılan ilçe kongresinden bugüne kadar gururla ve şerefle yürüttüğüm CHP İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettiğime dair dilekçemi İl Başkanlığı ve Genel Merkeze faks ile bildirdim. Ancak partide ve seçim kurulunda yapılması gereken bir takım sorumlulukları yerine getireceğim. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde böyle bir noktaya geldiğim için üzgünüm ancak, genel merkezimizin genelgesi ile demokrasi şöleni adı altında gerçekleştirdiğimiz 3 bin 365 partilimizin katıldığı eğilim yoklamasında sandıktan çıkan arkadaşlarımızın meclis üyeliği listesinde olmaları gereken yerlerde bulunmamaları bu kararı almama neden olmuştur. Sandıktan çıkan iradeye kimsenin müdahaleye hakkı yoktur.”
 
“EĞİLİM YOKLAMASINA KATILANLARA HAKSIZLIK YAPILDI”
 
Deniz, "Eğilim yoklamasına katılıp da seçilemeyen birçok kişinin sözde kontenjan adayı gibi meclis üyeliği adaylıklarına getirildiğini belirten Mehmet Deniz, “16 partilimizin demokratik teamül dışında antidemokratik yöntemle meclis üyeliği adaylıklarına getirilmeleri, kontenjan sıraları düzenlenirken liste dengesinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığı sözü edilen genelgede de yer alan parametrelerin dikkate alınmadığını ve kontenjan adaylarının niteliklerinin incelenmediğini ve haksızlık yapıldığını açıkça göstermektedir” dedi.

Öte yandan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, liste krizi ve yaşanan tartışmaların ardından istifayla ilgili aldığı kararı yeniden gözden geçireceğini belirtti.

Bu haber toplam 12138 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
5 Yorum