Mehmet Deniz AK Parti'ye yüklendi

Mehmet Deniz AK Parti'ye yüklendi
İstinye’deki Rize Yemişli Köyü Derneği’ni ziyaret eden CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, 'AKP toplumu kutuplara ayırdı' dedi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz seçim çalışmaları kapsamında, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Milletvekili Adayı Bülent Seyhan ile birlikte İstinye’deki Rize Yemişli Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Mehmet Deniz “2002’den itibaren bu toplumsal siyaset anlayışı yavaş yavaş değişmeye başladı. AKP toplumu kutuplara ayırdı” dedi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: AKP iktidarı yaklaşık 9 yılı aşkındır ülkemizi yönetmekte ve birçok konuda söz sahibi olmaktadır. Bugünkü tablaya baktığımızda şunları görmekteyiz.9 yıl önce ülkede bir takım siyasi partiler vardı. Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi gibi. Bunlar bir takım çalışmalar yaparlardı seçimi kazanan parti bu ülkenin partisiydi. Bu yerel de de genel de de böyleydi. 2002’den itibaren bu toplumsal siyaset anlayışı yavaş yavaş değişmeye başladı. AKP kurulduktan sonra insanlar bizden yana ve karşı tarafta diye toplumu kutuplara böldüler. Bu kutuplaşmayı öyle bir noktaya getirdiler ki, komşular birbirlerine düşman gibi davranmaya başladılar. Önceleri böyle miydi? Sarıyer’de Anavatan iktidara geldiğinde diğer partiler bu iktidarın nimetlerinden faydalanmıyor muydu? İnsanlar arasında bir gönül bağı vardı. Bu arkadaşlarımız maalesef bu ilişkileri ortadan kaldırdılar. Kendilerini eleştiren bütün köşe yazarlarını sindirdiler. Kendilerini desteklemeyen esnafı bir kenara ittiler, vergi ve sigorta cezalarıyla korkuttular. Ya onlardan olacaksınız ya da bu ülkede yaşamayacaksınız, ülkeyi bu noktaya getirdiler. Lütfen bunu gerçekten çok iyi irdeleyiniz.
Ekonomik tabloya baktığımızda ülke üretemeyen bir toplum haline geldi, devletin en önemli kurumları yabancı sermayeye satıldı. Tekel, TÜPRAŞ’ı biliyorsunuz. Bunlar gerçekten çok cüzi rakamlarla satıldı. Diğer açıdan, bizim görüşlerimizin karşısında da olsalar eskiden ülkemizde başbakanlık yapmış lider insanlar bugün ülkede CHP’nin desteklenmesi gerekir diyorlar. CHP’nin ideolojisine yıllardır karşı olan insanlar, ülke o kadar tehlikeli noktaya gelmiş ki bu devlet büyükleri iktidara getirilecek tek parti var o da CHP’dir diyorlar. Yoksulluk, işsizlik had safhaya gelmiş durumda. Yıllarca çözülemeyen mülkiyet problemleri, anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmalarına rağmen halen daha çözemediler. Eğer bir şey yapmıyorlarsa yapmak istemedikleri için yapmıyorlar. CHP’nin dışında bütün ülkenin kurumları teslim alınmış durumda. Bu düzen değişecek artık. Bu seçimde CHP iktidarı kurulacak. Yeniden Kuvay-ı Milliye ruhunu bu ülkede CHP yeniden yaşatacaktır.

akpkutupiceri1_555799541.jpg

Bülent Seyhan: Toplum CHP iktidarını bekliyor
CHP Milletvekili Adayı Bülent Seyhan ise konuşmasında şunları söyledi: Bizler sahada dertlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu toplum 60 yıldan beri CHP iktidarına aç durumda. CHP’nin önü her şekilde kesiliyor. Artı bu önyargıların kırılmış olduğunu görüyoruz. İnsanlar artık biz doğruları görüyoruz, bunlara gereken dersi vereceğiz diyorlar. Din üzerinden sömürü yapanlara geçit vermeyeceğiz. İnsanlarımız dinini en özgür şekilde yaşaması gerekiyor. Alevi kardeşimizde, Sünni kardeşimizde hepsi en iyi şekilde yaşayacaklardır. Bunlar özgürlük diyorlar, ama özgürlüğümüzü en ileri derecede kısıtlayan da yine bunlardır. Sanatçılarımız da CHP’nin de yanında olduğunda dolayı şimdi sanatçılara saldırmaya başladılar. Çiftçi kardeşlerimize tahammül edemiyorlar ananı da al git diyorlar. TÜSİAD’daki arkadaşlarımıza pornocu diyorlar. Genel Başkanımıza olup olmadık laflar söylüyorlar. Her tarafa saldırmaya başladılar. Yeni CHP’nin iktidara yürüyüşünde sizlerin katkılarınızı bekliyoruz.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yaptığı konuşmada dernek binasını dolduran vatandaşlara Sarıyer’e yaptığı önemli hizmetlerden bahsetti. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve İstinye Muhtarı Mehmet Hançer de toplantıda hazır bulundular.

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT