Mecliste yemin ve istifa düellosu

Mecliste yemin ve istifa düellosu
Belediye Başkanı Şükrü Genç ile AK Parti’li Halil Canarıkan arasında yemin ve istifa düellosu...

Zekeriyaköy Kasapçayırı Mevkii’nde yapılan 18 uygulamasının gerginliği ile başlayan belediye meclis toplantısı, AK Parti ile CHP arasındaki tapu hesaplaşmasıyla iyice hareketlendi. Belediye Başkanı Şükrü Genç, Halil Canarıkan’ı işaret ederek, AK Partililerin vakıf arazilerinin tapusunu ve belediye binasının yapılacağı yerin tahsisini engellemeye çalıştıklarını söyledi. Bunun üzerine karşılıklı yaşanan sürtüşmelerin ardından kürsüye çıkan Canarıkan, konuyla ilgili açıklama yaptı. Canarıkan kürsüdeyken, meclisi yöneten Başkan Genç’le arasında adeta bir düello yaşandı. Başkan Genç, engellemelerle ilgisi olmadığına dair Canarıkan’dan yemin etmesini istedi.  Canarıkan ise yemine karşılık “Tapular verilmezse ben istifa edeceğim, peki biz bu tapuları dağıtırsak siz istifa edecek misiniz?” dedi. Karşılıklı yaşanan bu yemin ve istifa düellosuna diğer meclis üyeleri de katılınca gruplar arasında da sözlü sataşmalar oldu.

Canarıkan, “2-3 ay içerisinde tapuları dağıtacağız”
Başkan Genç, kendisine yönelik engelleme iddialarına cevap vermek için kürsüye çıkan Canarıkan’ı yemin etmeye davet etti. Karşılıklı yeminlerin ardından, Canarıkan vakıf arazileri ile ilgili açıklama yaparak, kanunun çıktığını ve bu tapuların 2 ya da 3 ay içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eliyle dağıtılacağını söyledi. Sarıyer Belediyesi’nin sadece tek parsel için başvuru yaptığını söyleyen Canarıkan, “Eğer tamamı için bir talepte bulunsaydınız ben bu tapuların Sarıyer Belediyesi tarafından dağıtılması için çaba harcardım. Buna da yemin edebilirim” dedi. Başkan Genç’in “Sarıyer’e bu tapuları vermeyeceksiniz” sözleri üzerine Canarıkan, “Eğer tapular verilmezse ben istifa edeceğim, tapuları dağıtırsak ve öncelik Sarıyer’e verilmezse siz de istifa edecek misiniz sayın başkan?” diye konuştu. Genç ise “Tapuları dağıtmanız beni sevindirir” dedi.

Genç, “El yazılı belge Canarıkan’a ait”
Başkan Genç, belediye binasının yapılacağı alanın tahsisini engellemek için AK Parti’li Canarıkan’ın el yazısı ile yazılmış bir belgenin olduğunu söyledi. Canarıkan ise, “İşin içine kaymakamlık binasını da karıştırdığınız için süreç uzadı. Bu binada kaymakamlığın olacağını da eklemişsiniz. Sizin imzanızın olduğu belge var bende Cuma günü getireceğim o belgeyi. Eğer sizde de bir belge varsa hemen gösterin kamuoyu bilsin” dedi.

Genç: “Reşitpaşa’yı da ben engelliyorum”
Kürsüde Reşitpaşa’daki İTÜ arazisi ile İBB arazisinin takas sürecini anlatan Canarıkan, “Bu takas için görüşmelerimiz devam ediyor. Orada bulunan 13 adet İBB parseli ile 3 adet İTÜ parselinin takasını gerçekleştireceğiz. Burada size soruyorum, Sayın başkan İTÜ’lüyüm diyip duruyorsunuz bu konuda neden adım atmıyorsunuz?” sözleri üzerine ise Başkan Genç, “Onu da ben engelliyorum” dedi. Canarıkan ise  “Bir belediye başkanı bu lafı nasıl söyleyebilir. Kendi ağzıyla ben engelliyorum nasıl diyebilir” diyerek karşılık verdi.

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum