Mecliste Derbent gerginliği

Mecliste Derbent gerginliği
Meclisi izleyen bazı Derbentliler AK Parti’li Cemil Özbalta’nın üzerine yürüdü zabıtalar araya girerek olay çıkmasını engelledi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nde Derbent gerginliği yaşandı. Derbentliler Büyükşehir Belediyesi’nin yıkacağı 6 ev için belediye meclisinde toplandı. Meclis üyelerinin Derbent sorunu ile ilgili konuşmaları ortamı gerdi. CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek inşaat firmasının hazırladığı sözleşmeyi göstererek “İBB Derbent’in neresinde?” diye sordu. AK Parti Grup Sözcüsü Cemil Özbalta ise konuşmasında cevap verdi. Meclisi izleyen bazı kişilerin müdahale etmesi üzerine Özbalta Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber’e dönerek “Atın şunları dışarı” dedi. Bunun üzerine sinirlenen birkaç kişi Özbalta’nın üzerine yürüdü. Zabıtalar araya girerek olayın çıkmasına engel oldular. Grup odasında konuyla ilgili telefon görüşmeleri yapan AK Parti’li Halil Canarıkan’ın çabaları ve açıklamaları ortalığı yumuşattı.

Zeybek, İBB Derbent’in neresinde?
Kürsüde konuşan CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Derbent sorununa değinerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi inşaat firması ile işbirliği yapıyor. Derbentlilere imzalatılan sözleşmede evleri yıkılacak olan vatandaşlara Kâğıthane’de yaptırılan KİPTAŞ’ın konutları verilecek deniliyor. Buradan soruyorum İBB Derbent’in neresinde? Derbentlilere de örgütlü davranmalarını öneriyorum” dedi.

Özbalta, “Bizim dönemimizde Derbent’te bir kiremit dahi kırılmadı”
CHP’li Zeybek’ten sonra sözü grup sözcüsü AK Parti’li Cemil Özbalta aldı. Özbalta, Zeybek’in söylediklerinin doğru olmadığına değinerek, “Bizim dönemimizde Derbent’te hiçbir şey yapılamadı. Biz izin vermedik. Derbentlilerin yanında olduk. Burada Sarıyer belediye başkanının duruşu çok önemlidir. Buraya inşaat ruhsatı vermeyeceğini açıkça söyleyip inşaat firmasına karşı tavır almalıdır” dedi. Özbalta CHP’li Zeybek’in örgütlü olun sözlerine karşılıkta, “Bu öneri eskilerin komünist mantığı gibi davranmaktır. Devlete karşı örgütlenin ne demektir” dedi.

meclisgerginlikiceri2_475822925.jpg

Derbentliler Özbalta’nın üzerine yürüdü
Toplantıyı izleyen ve evleri yıkılacak olan bazı Derbent’lilerin müdahalesi üzerine, Özbalta, Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber’e dönerek “Atın şunları dışarı” demesi üzerine ortalık karıştı. Bazı derbentliler Özbalta’nın üzerine yürüdü ancak zabıta araya girerek olay çıkmasına engel oldu. Daha sonra Özbalta sözlerine açıklık getirerek özür diledi.

Canarıkan’ın açıklaması ortalığı yumuşattı
Konuşmaların yapıldığı sırada grup odasında yoğun telefon görüşmeleri yapan AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, daha sonra yaptığı açıklamayla ortamın yumuşamasını sağladı. Canarıkan, İBB ile Cemre İnşaat arasında herhangi bir tahsisin olmadığını belirterek, böyle bişeyin olmayacağı konusunda Derbentlilere söz verdi. Yıkımın olmaması için de çaba harcadığını söyledi.

meclisgerginlikiceri_376781603.jpg

Yıkım ertelendi
Canarıkan, toplantı sonunda Derbentliler ile grup odasında bir de toplantı yaptı. KİPTAŞ’ın konutlarının inşaat firmasına verilmeyeceğini söyleyerek, “Bu konuda size söz veriyorum. Yıkımı engellemek için de şuanda görüşmeye gideceğim” dedi. Daha sonra alınan bilgiye göre AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve İBB Meclis Üyeleri Halil Canarıkan ile Ayla Serpil Bağrıaçık’ın girişimleriyle Derbent’teki 6 evin yıkımı bir sürede olsa ertelendi. Bu haberle beraber Derbentliler rahat bir nefes aldı.

Bu haber toplam 2292 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT