Mecliste Cemevi tartışması

Mecliste Cemevi tartışması
Sarıyer Belediye Meclis Toplantısında AK Parti ile CHP arasında Sarıyer’de bir türlü yapılamayan Cemevi tartışması yaşandı.

CHP’liler AK Partilileri suçlarken, AK Partililer ise Şükrü Genç’in Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu örnek almasını istedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in seçim döneminde söz verdiği ancak geçen 3,5 yıllık süreçte yapmadığı Cemevi, belediye meclisinin gündemine geldi. Konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Özgür Doğan, bu konuda suçu AK Partililere attı. CHP’lilere yer konusunda öneride bulunan AK Partililer ise, “Projesini yapın, samimiyetinizi gösterin, elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Bu konuda defalarda önerge verdik ama CHP sesiz kaldı” diye konuştular.

AK Partililer’den Genç’e Cemevi için yer önerisi
Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta, Darüşşafaka Mahallesi’nde mülkiyeti Sarıyer Belediyesi’nde olan dini tesis alanını önerdi. Burası için izne gerek kalmadan Sarıyer Belediyesi’nin hemen Cemevine başlayabileceğini söyleyen Özbalta, AK Parti olarak bu kararı sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek, Sarıyer Belediyesini göreve çağırdı. CHP’liler bu kez “orası küçük” deyince Özbalta, “Orada da olsun başka yerde de olsun yeterki yapın” dedi.

AK Partili Coşgun Esenyurt Belediyesi’ni örnek gösterdi
AK parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, ise Şükrü Genç’in 5 tane Cemevi yapan AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu örnek almasını istedi. Coşgun, “İsteyen ilçe belediye başkanları yapıyor. CHP’li Sarıyer Belediyesi yapmak istemiyor” dedi. AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan ise, “Sarıyer Belediyesi’nin bir projesi bile yok. Önce projesini yapsın elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

AK Partililerin bu önerisinden sonra şimdi gözler Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ne yapacağına çevrildi.

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT