Meclis ortak noktada buluştu

Meclis ortak noktada buluştu
Sarıyer Belediye Meclisi adliyenin Sarıyer’den Çağlayan’a taşınmaması için ortak bir noktada buluştu.

Sarıyer Adliyesi’nin Çağlayan’da yapılan yeni adliye sarayına taşınmaması için Sarıyer Belediye Meclisi’nde çözüm arandı. CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hayati Kaptanoğlu’nun gündeme getirdiği konuya AK Parti ve MHP’den de destek geldi. Öncelikle adliyenin uygun bir yere taşınması, ardından da yeni bir binanın yapılması için uygun yerlerin belirlenmesi için komisyon oluşturuldu. Bu konuyla ilgili görev yapacak olan Araştırma ve İnceleme Komisyonu’nun üye sayısı bu nedenle 3’ten 5’e çıkartıldı. CHP’den Hayati Kaptanoğlu ve Mustafa Tok, AK Parti’den İsmail Bülbül ve Osman Kabil, MHP’den ise Erol Akkuş konuyla ilgili çalışma yapacaklar.

hayatikaptanogluiceri1_506359957.jpg

Kaptanoğlu: “Adliyenin Sarıyer’de kalması çok önemli”
Konuyla ilgili konuşma yapan CHP’li Hayati Kaptanoğlu, “Maalesef adliye binasının taşınması konusunda 3-5 aylık bir zaman kaybımız var. Önümüzdeki iki üç aylık sürede Sarıyer’den taşınıyor. Bu gerçekle yüzyüzeyiz. Bu emniyet müdürlüğünün, kaymakamlığın, belediye binasının taşınmasına benzemez. Bu taşınan kurumlar Sarıyer ilçesi sınırları içinde kaldı. Ama Adliye binasının depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği için bu yöndeki rapora dayanılarak Çağlayan’daki binaya taşınması söz konusu. Çünkü olası bir depremde insanların zarar görmesi söz konusu ve adliyede çalışan insanlar huzursuz. Ama Çağlayan’a taşınıldığında da en basit bir belgeyi almak için oraya gitmek bile çok zor. Bunu engellemek bizim için çok önemli. Sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının desteği ile bürokrasinin yanında olup, halkın yararına bunu başarmalıyız. Siyasi irade olarak da hemen harekete geçmeliyiz. Şu anda topyekün karar versek bile 2-3 ayda yeni bir bina yapmak mümkün olur mu bilmiyorum. Binayı yapmak için de birkaç alternatif yer var ama neresi uygun olur, buna işin uzmanları karar verecek. Bu konuya AKP’li arkadaşlarımızın lokomotif olması gerekiyor. Birlikte hareket edip, sivil iradeyle birlikte yola çıkmamız gerekiyor. Çok kısa bir zamanımız var. Çünkü gelecek 5 yılda çeşitli nedenlerden dolayı en az 100 bin nüfus daha gelecek. Bunu da göz önünde bulundurup, Adliyemizin Sarıyer’de kalması için gerekeni yapmamız lazım ”dedi.

Adliye için önerilen yerler
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve meclis üyeleri söz alarak Adliye’nin taşınması için uygun yer önerilerinde bulundular. Demirciköy Kültür Merkezi, İstinye SSK Hastanesi, Mevcut Kültür Merkezi önerilen yerler arasında. Kaptanoğlu, binanın yapımı için ise Devlet Hastanesi’nin yapılacağı Çayırbaşı’ndaki Tekel’in arazisinin bir bölümünün tahsis edilmesini önerirken, Başkan Genç ise Pınar Mahallesi’nde yapılacak olan belediye binasının 3 bloktan oluşacağını bunun bir blokunun adliyeye verilebileceğini söyledi.

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT