Maslak ve Ayazağa meclisten geçti

Maslak ve Ayazağa meclisten geçti
FLAŞ FLAŞ FLAŞ… Sarıyer’in beklediği yasa TBMM’den geçti. Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri Sarıyer’e bağlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın birinci bölümündeki ilk 2 madde kabul edildi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri komisyonundan kabul edilen önergeyle Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanan Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri ile ilgili kararda TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmiş oldu. Yasa tasarısıyla ilgili tüm maddeler görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak.

Yasaya göre, bu mahallelere yerel seçimlere kadar yine Şişli Belediyesi hizmet götürecek. Emlak vergisi gibi tüm vergiler de yine 30 Mart 2014 tarihine kadar Şişli Belediyesi’ne yatacak. Ancak bu mahalleler yerel seçimlerde Sarıyer Belediyesi’ne oy kullanacak.

Kanun genel itibariyle ilk mahalli seçimlerde yürürlüğe gireceğini belirten Bakan Şahin, mevcut köy ve belde belediyeleri ile il ve ilçe belediye statülerinin ilk mahalli idareler seçimine kadar devam edeceğini vurguladı.



Sarıyer’i büyüten ekip
Hatırlanacağı gibi, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, Hüseyin Coşgun ve İlçe Yöneticisi Buse Subaşı ile birlikte bu mahallelerin Sarıyer’e bağlanması için Ankara’ya adeta kamp kurmuş ve yoğun çaba harcamıştı. Başkan Özdemir’in bakan ve milletvekilleriyle görüşmesinin ardından TBMM İçişiler Komisyonu’ndan Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallelerinin Sarıyer’e bağlanması kararı alındı. Kararı sevinçle karşılayan Sarıyerliler ise, Özdemir’in öncülüğündeki bu dört ismi, “Sarıyer’i büyüten ekip” olarak tanımlıyor.

Bu haber toplam 4722 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum