Maskelerini düşürdük!

Maskelerini düşürdük!
Belgeli haberciliği ile haklılığını mahkeme karşısında defalarca kez kanıtlayan Sarıyer Manşet tüm haberlerinin arkasında durmaya devam ediyor.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın FSM ve Derbent’in riskli alan ilan edilmesinden hemen sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle Yeniköy’de lüks bir restaurantta yemek yediğini daha önce burada yazdık. Belgeli haberciliği ile haklılığını mahkeme karşısında defalarca kez kanıtlayan Sarıyer Manşet tüm haberlerinin arkasında durmaya devam ediyor.

Ne yazdıysak o!
Evet, aynen tekrar ediyoruz: Sevgi Atalay 25 Ocak Cuma günü İstanbul Boğazı’nın en lüks balık restaurantlarından biri olan Yeniköy’deki Aleko'nun Yeri Deniz Park Restaurant’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilileriyle bir araya geldi. Saat 20.00 gibi başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Tetikçi yandaş basın ne kadar çırpınırsa çırpınsın bunu mahkeme karşısında kanıtlamaya da hazırız. Daha önce de kanıtladığımız gibi...
 
Maskelerini düşürdük  
Evet, bir araya gelebilir, bu gayet doğal ancak Sarıyer Belediyesi, bir taraftan risk alanı ilan edilen bu mahallelerde yaşayan vatandaşları siyasi hesapları için yanlış bilgilendirirken, diğer taraftan bakanlıkla birlikte hareket etmesindeki tutarsızlığı ortaya koyduk ve maskesini düşürdük. İşte tüm olay bu.

Gerçekleri ortaya çıkartmamız, gazeteciliği sadece Şükrü Genç’in şakşakçılığı olarak gören zavallı yandaş basını bir hayli rahatsız etti ve Sevgi Atalay’ı kurtarmanın derdine düştü. Belediyenin basın danışmanının emirleriyle Sarıyer Manşet'i karalamaya kalktı.
 
Yandaş medya yalakalığın dibine vurdu!
Belediye basın danışmanının yamağı olmayı kendisine düstur edinmiş yandaş gazetecinin daha fazla yalakalık ve daha fazla para denklemi doğrultusunda hareket etmesi açıkçası kendisini de komik duruma düşürdü. Neymiş; haberde kullandığımız fotoğraf gerçek fotoğraf değilmiş! Zaten o fotoğrafın orada çekildiğine yönelik bir iddiada da bulunmadık. Haberimizden %100 emin bir şekilde Sevgi Atalay’ın arşivimizdeki bir fotoğrafını kullandık.

Kaldı ki, gazetecilikte bir haber için arşiv fotoğraflarının kullanılması kadar doğal bir şey olamaz. Örneğin, Başbakanla ilgili çıkan bir haberde Başbakan'ın arşiv fotoğrafının kullanılabileceği gibi… Üstelik Atalay’ın haberi okuduktan sonra kimden sızdığı konusunda çevresindekilere fırça attığını da iyi biliyoruz.

Belediye kabul etti ve bu konuda açıklama yapamadı
Asil sorgulanması gereken nokta; Risk alanları ve İlhan Cihaner’in dinleme kayıtlarının Şükrü Genç’in bilgisayarında çıkması haberlerine anında açıklama yapan Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda günlerce sessiz kalmasıdır. Sevgi Atalay, haberin ne kadar doğru olduğunu bilmektedir. Ve yenilen yemek tam bir skandaldır. Belediyenin sözde duruşunun tam tersine bir harekettir. Bundan dolayıdır ki haberimizden 12 gün sonra yalaka tetikçiler devreye girmiş ve kendilerine sözde bir savunma noktası bulduklarını sanmışlardır.

Şimdi gelelim yandaş basının daha önceki maceralarına: 
Yandaş gazeteci her nedense daha önce Derbentle ilgili yaptığı haberleri unutmuş gibi görünüyor! Sarıyer Manşet Gazetesi, Cemre İnşaat’ın Derbent'e ilk girdiğinde ve polis baskınlarının yaşandığı süreçte “DERBENT'E CEMRE DÜŞTÜ” manşetiyle Sarıyer halkının yanında durup halkın menfaatini ön planda tutarken, bugün tetikçiliğe soyunan Şükrü Genç’in yalakalarının Cemre İnşaat'ın tanıtımlarına sayfalarca yer verdiğini de unutmadık. Kâğıthane’de Cemre İnşaat'ın Derbent'lilere önerdiği evlerin tanıtımlarını mutfak ve tuvalet fotoğraflarını boy boy yayınlayanlar, “Cemre İnşaat’tan Derbent’e müjde” diyenler bakıyoruz bugün Derbent’i savunur hale gelmişler. (Söz konusu manşet görsellerini haberin altında görebilirsiniz)
 
Hesapları bozuldu!
Derbentlilerin Kâğıthane’ye gönderilmesini destekler nitelikte yayın yapanlar Derbent’in riskli alan ilan edilmesiyle birlikte yerinde dönüşüm şansını yakalaması onların zorlarına gitmiş ve planları bozulmuştur. İşte bu yüzdendir ki aslında Sarıyer halkı için tam bir şans olan bu kararı yandaş basın, Şükrü Genç’in talimatlarıyla çarpıtmaktadır. Şükrü Genç’in siyasi hesapları, yandaş basının ise çıkar hesapları yüzünden halk yanlış bilgilendirilmektedir.
 
Her belediye başkanı değiştiğinde kalemini değiştirenlerin nasıl bir yayın politikası izledikleri ve Sarıyer halkını nasıl yanlış bilgilendirdikleri ortadadır. Sizin yalakalıklarınız ve tetikçiliğiniz hiçbir zaman Sarıyer halkının doğru haber almasına engel olamayacaktır. Sarıyer Manşet Gazetesi tarafsız ve gerçek haberleriyle Sarıyerlilerin gözü kulağı olmaya devam edecektir. 
 
Siz YALAKALIK yaparsınız
Sarıyer Manşet ise sadece
GAZETECİLİK yapar bunu unutmayın!

--------------------------------------------------------

Daha dün Derbentlilerin Kağıthane'ye gitmesi için Cemre İnşaat'ın yanında saf tutan  yandaş basın, bugün ise Şükrü Genç'in siyasesi hesapları yüzünden yerinde dönüşüme engel olmaya çalışıyorlar.

İşte yandaş basının Cemre İnşaat'ı pazarladığı manşetleri:
yandasbasin1.jpg

yandasbasin2.jpg

yandasbasin3.jpg

yandasbasin4.jpg
 

Bu haber toplam 5677 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum