Malatyalıların yeni başkanı Bilgen oldu

Malatyalıların yeni başkanı Bilgen oldu
Sarıyer Malatyalılar Derneği (SAMA-DER) yaptığı genel kurul toplantısı sonrasında yeni yönetim kurulu ile beraber diğer kurullarını da belirledi.
Sarıyer Malatyalılar Derneği adına yönetim kurulu başkanlığına seçilen Serhan Bilgen yaptığı açıklamada; seçilen yeni yönetim listesinin Sarıyer'e ve tüm Malatyalı hemşerilerine hizmet vermek için seçildiğini ve kamuoyuna hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Dernek yönetimi olarak, yapılacak işlerinin çok olduğunu, toplumsal alanda ki yapacakları hizmetlerinin bilincinde olduklarını, çalışmanın bir ekip işi olduğunu ve bu ekibinde en iyisinin seçildiğini ifade etti.  Sarıyer Malatyalılar Derneğine geçmişte hizmet vermiş hemşerilerine ve yöneticilerine teşekkür etti.  Dernek yöneticiliğinin fedakarlık istediğini ve zaman istediğini belirten Dernek Başkanı Bilgen, Derneğin sadece akşam yemekleri ve kahvaltılar düzenleyen bir sivil toplum kuruluşu olmanın dışında çok daha iyi faaliyetler üretebilmesi için çalışmalar yapacaklarını da ifade etti.  Sosyal dayanışmayı bireyselliğin dışında tutarak, toplumsal beraberliği daha da çok pekiştireceklerini Sarıyer’e ve Malatyalı Hemşerilerine hizmet vermek içinde ek olarak diğer Sarıyer'de hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşerek birlikte katkı sunacaklarını ifade etti.  Sivil toplum Kuruluşlarının siyasi bir platform sahası olmadığını, Siyaset üstü kuruluşlar olduğunu belirtti. Herhangi bir siyasi partinin kimliğinin etkisi altında olmayacaklarını tüm siyasi partilere aynı mesafede olduklarını söyledi. 

Oy vermenin kişinin sağduyusuyla hareket edebileceği bir temsil hakkı olduğunu, Malatyalı hemşerilerinin bu iradesini ortaya koyarken; geçmişe bakarak, kendilerine yapılan davranışlara ve verilen hizmetlere göre de vicdan muhasebesi yaparak, tercih haklarını kullanmalarının kendi menfaatlerine olacağını belirtti. Bu durumda kazananın Sarıyer ve Malatyalı hemşerilerinin olacağını söyledi. Yönetim kurulu olarak bu konuda baskıcı olmayacaklarını ifade etti.  Dernek Başkanı açıklamalarına devam ederken,  Malatyalı hemşerilerinin olayları ve ortamı net biçimde gördüklerini ve bildiklerini, kendilerini farklı anlamda bölgecilik yaparak yalnızlaştırmaya çalışan siyasetçilerinde olduğunu ve bu durumdan ders aldıklarını da dile getirdi. 

Sarıyer Malatyalılar Derneği olarak mümkün olduğu kadarıyla siyaset üstü bir kurum olarak kalmayı tercih edeceklerini de açıkladı.  

Yeni Yönetim Kurulu olarak 02 Mart 2014 tarihinde pazar günü saat 10.00'da dayanışma ve kaynaşmayı pekiştirmek adına bir kahvaltı programı düzenleyeceklerini ve kamuoyunun karşısına çıkacaklarını söyledi. Dernek olarak yapacakları faaliyetlerinin çok olduğunu bunu zaman zaman kamuoyu ile paylaşacaklarını basın açıklamalarıyla da duyuracaklarını ifade etti. 

Sarıyer Malatyalılar Derneği Yeni Yönetim Kurulu ve Diğer kurullara seçilen listelerin şu şekilde oluştuğunu açıkladı.   

Yönetim Kurulu:
1. Serhan BİLGEN               Dernek Başkanı
2. Şaban TAÇYILDIZ            Başkan yardımcısı
3. Dr.Aziz KILIÇ                    Başkan yardımcısı
4. Nazif Ertuğrul ABİK        Başkan yardımcısı
5. Ayhan GEDİK                   Başkan yardımcısı
6. Süleyman ŞENER            Mali sekreter
7. Züleyha ERKAYA             Genel Sekreter
8. Esen FİDAN                     Tekin konulardan sorumlu üye
9. Çiçek İNAN                      Toplantı ve Sosyal işlerden sorumlu 
10. Ali BİRER                          Eğitim ve Kültür ile Burslardan sorumlu
11. Ziya GÜVEN                     Sağlık, Sosyal yardım ve Halkla ilişkilerden sorumlu
12. Deniz ÇAKIL                     Basın, Esnaf, Siyaset  ve Dernek Üyeliklerden sorumlu  
 
Yönetim  Kurulu üyeleri olarak seçilmişlerdir.
Denetim Kurulu:
Rıza ÇIPLAK
Aycan ALP
Aziz ÖZTAN  üyeleri olarak seçilmişlerdir.
 
Disiplin Kurulu:
Dr. Metin KAVUK
Erol ABİK
Hamit DOĞAN üyeleri olarak seçilmişlerdir.
 
Sarıyer Malatyalılar Derneği(SAMA-DER)  adına  Sarıyer'e  hizmet vermek kendileri  için kutsal bir görev olduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik çatısı altında, başarılı olabilmeleri için tüm Sarıyer halkından, Malatyalı hemşehrilerinden, sosyal ve kültürel dayanışmayı pekiştirmek için yönetim kuruluna destek vermelerini  ve  katkı sunmalarını beklediğini belirtti.  

Ayrıca kendilerinden  hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sarıyer'e hizmet veren basın çalışanlarına Başta Sarıyer Manşet gazetesi sorumlusu  Vedat  Özdemir ve Ömer Canıbeyaz'a teşekkür ettiğini söyledi. 

Sarıyer hepimizindir bunun farkındayız dedi.

Bu haber toplam 5428 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT