Mahkeme işçi kıyımını kabul etti

Mahkeme işçi kıyımını kabul etti
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 2009 yerel seçimlerinin hemen ardından işten attığı 10 işçi verdikleri hukuk mücadelesini kazandı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in göreve gelmesiyle yaptığı işçi kıyımlarından sonra yaklaşık iki yıldır hukuk mücadelesi veren işçiler mahkemeyi kazandı. İstanbul 11. İş Mahkemesi Sarıyer Belediyesi’nin haksız yere işten attığı 10 işçinin işe geri iadelerine kararı verdi.

Mahkeme taşeron firmayı yok saydı
Sarıyer Belediyesi yaklaşık 5 yıldır bünyesinde hizmet veren işçileri çıkartmış ve yaptığı açıklamayla topu taşeron firmaya atmıştı. Ancak haksız yere işten atılan Çağdaş Erbaş, Muhammet Çukur, Duray Karataş, Serkan Çavuşoğlu, Murat Özyurt, Nihat Akçay, Ümit Akman, Enver Kabil ve Salih Şanver isimli işçiler yaşanan kıyımın hemen ardından Sarıyer Belediyesi’ni mahkemeye vermişti. Yaklaşık 2 yıldır devam eden hukuk mücadelesini işçiler kazandı. Geçtiğimiz hafta İstanbul 11. İş Mahkemesi’nde görülen davada hakim taşeron firmayı da devre dışı bırakarak, 4 işçinin daha Sarıyer Belediyesi’nde işe iadelerine karar verdi. Daha önce 6 işçi içinde aynı karar verilmişti. Bu kararla hukuk mücadelesini kazanan 10 işçiye kadro yolu da açılmış oldu.

Bu karar belediyede şok etkisi yarattı!
Mahkemenin bu kararı Sarıyer Belediyesi’nde şok etkisi yarattı. Bu karara göre; 10 işçi ya kadrolu olarak işe geri alınacak, ya da Sarıyer Belediyesi onlara yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalacak.

Belediye temyize götürdü
Alınan bilgilere göre; belediye mahkemenin bu kararını temyize götürdü. Ancak Yargıtay’ın daha önce bu tür davalarda işçilerin lehine verdiği emsal kararlar var. Yargıtay’ın Gaziantep Belediyesi’nde 257 işçi için verdiği karar emsal olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum