Limanda başarılı tatbikat

Limanda başarılı tatbikat
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’dan önemli bir çalışma daha. Sarıyer Kaymakamlığı ve İBB işbirliği ile Rumelifeneri Köyü’nde gönüllü itfaiye ekibi kuruldu.

Uzmanlar tarafından eğitim alan gönüllü itfaiyeciler yaptıkları başarılı tatbikatın ardından sertifikalarını aldılar.



Aralarında cami imamı, marangoz, balıkçı ve bekçi gibi değişik meslek gruplarından kişilerin bulunduğu toplamda 12 kişiden oluşan gönüllü itfaiye ekibine İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından “Yangına Müdahale” eğitimi verildi. Başarılı geçen eğitim sürecinin ardından Rumelifeneri Köyü’nde tatbikat gerçekleştirildi. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın da izlediği tatbikatta gönüllü itfaiyeciler çıkartılan yangına su ve köpükle müdahale ederek, 5 dakika gibi kısa bir sürede kontrol altına aldılar. Gönüllü itfaiyecilerin bu kadar kısa sürede yangına müdahalesi tatbikatı izleyenler de alkış aldı. Yangının çıkışı ile Sarıyer’den Rumelifeneri Köyü’ne hareket eden itfaiye aracı ise 19 dakika da gelebildi. Gönüllü ekip orman ya da balıkçı teknelerinde çıkabilecek olası yangına anında müdahale edebilecek.




 
Karaman: “Köylerimiz için çok önemli bir çalışma”
Kaymakam Karaman tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, “İlk defa bir köyde itfaiyemizin tatbikatını seyredeceğiz. Gönüllü 12 arkadaşımızın bu işe katkılarını göreceğiz. Bu devlet-millet işbirliğimizin en büyük göstergesidir. Büyükşehir Belediyemiz çok önemli hizmetler gerçekleştiriyor. Bu hizmetlerden biri de bir köyde, bir itfaiye teşkilatının kurulmasıdır. Bunu gerçekleştiren, bir köyde böyle bir adımı hayata geçiren bir büyükşehir belediyesi daha yoktur. Büyükşehir Belediye Başkanımız lütfettiler ve Rumeli Feneri Köyü’müzü seçerek binasını yaparak, sürekli kalabilecek bir itfaiye teşkilatı hazırlamayla ilgili çalışmalara başladık. Bir de bölgeyi bilinçlendirmek adına bir eğitim çalışması yapalım dedik. Bunun için kurs açtık. Hedefimiz köyde de bir afette, acil bir durumda olayın içerisine bizzat devletin ve milletin girebileceğini göstermek. Bir köyümüzde böyle bir teşkilatın kurulmasından kıvanç duyuyorum. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, bu fikri ortaya koyan itfaiye yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Karaman, Sarıyer’in ormanlarının korunması açısından da bu çalışmanın oldukça önemli olduğunu vurguladı.



Sarıyer İtfaiyesi Grup Amiri Şemsettin Erdoğan ise, “Gönüllü arkadaşlara İtfaiyecilik eğitimini aktardık. Arkadaşlarımızın bu konuda başarılı olduğunu gördük. Bugün öğrendiklerimizi sahada göstermeye çalıştık. Bu süreçten sonra da Sarıyer Kaymakamlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi köyümüzde gönüllü itfaiyecilik birimimizi faaliyete geçireceklerdir” dedi. Karaman tatbikatın sonunda gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını verdi.



Rumelifeneri Liman’ında gerçekleştirilen tatbikata; Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanı sıra AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman ve köy muhtarları katıldı. Kaymakam Karaman, köy muhtarları adına eski Sarıyer İtfaiye Grup Amiri Mehmet Gül’e hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Tatbikatın sonunda Rumelifeneri Muhtarı Şafak Kılıç tarafından Barınak Restaurant’ta yemek verildi.



Bu haber toplam 7497 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT