Kurdelesi dualarla kesildi

Kurdelesi dualarla kesildi
İnşaatı Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanan ve 2 belediye başkanı değiştiren Sarıyer Yeni Merkez Cami’nin resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Sedat Özsoy temelini attı, Yusuf Tülün ilerletti, Şükrü Genç tamamladı. İnşaatı Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanan ve 3 belediye başkanı değiştiren Sarıyer Yeni Merkez Cami’nin resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.



Temeli 2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Sedat Özsoy tarafından atılan ve inşaatına Yusuf Tülün döneminde devam edilen ancak Şükrü Genç’in göreve gelmesiyle hızlandırılarak, bitirilen Yeni Merkez Cami’nin resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Sarıyer’in önemli eksikliklerinden birini karşılayacak olan cami 792 m²’lik açık alanı 275 m²’lik kapalı alanıyla Sarıyerlilere hizmet verecek.

2010 yılı Ekim ayında ibadete açılan caminin resmi açılış kurdelesini Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici, Sarıyer Belediyesi eski başkanlarından Sedat Özsoy, Yeni Merkez Cami Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve caminin imamı Necati Akpınar ile birlikte kesen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, caminin yapımında başından sonuna kadar emeği geçen belediye başkanlarına, hayırseverlere ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

 

Balcı, emeği geçenlere teşekkür etti
Törenin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Yeni Merkez Cami Derneği Başkanı İbrahim Balcı, caminin temellerinin atılmasından inşaatın tamamlanmasına kadar olan süreci anlatarak, emeği geçen Belediye Başkanı Şükrü Genç ve eski Belediye Başkanları Sedat Özsoy ve Yusuf Tülün’e teşekkürlerini sunarak, Sarıyer’e yakışan bir caminin elbirliğiyle tamamlanmasından çok mutlu olduğunu ifade etti. İbrahim Balcı, Sarıyerliler adına caminin yapımına emek veren herkese teşekkür edip, tören sonunda Türk Bayrağı ve dua bulunan iki ayrı tablo hediye etti.

Şükrü Genç, “Sarıyer’e hayırlı uğurlu olsun”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise kurumlarda esas olanın hizmetin devamlılığı olduğunu belirterek, “Caminin yapılmasında Sarıyer Belediyesi’nin geçmişten bugüne kadar önemli katkıları oldu. Bugün artık her şeyiyle tamamlanan ve ibadete hazır hale getirilen caminin vatandaşların hizmetine sunulmasından memnuniyet duyuyorum. Geçmişten bugüne emek veren belediye başkanlarına, çalışma arkadaşlarına ve hayırseverlere teşekkür ederim. Tüm Sarıyerlilere hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Özsoy “Burada siyaset olmaz”
Konuşmasının devamında caminin temelini atan Sarıyer Belediyesi eski başkanlarından Sedat Özsoy’u kürsüye davet eden Başkan Şükrü Genç, Sedat Özsoy’a emeklerinden dolayı teşekkür etti. Özsoy yaptığı konuşmada, “Burası bir ibadethanedir. Burada siyaset olmaz, ticaret olmaz. Burada herkesin emeği var, sen yaptın, ben yaptım yok, emeği geçenlerden Allah razı olsun” diyerek, önemli bir mesaj verdi.  Teşekkür konuşması yapan Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici de “Burada huşu içinde Allah’a ibadet yapılacak, camimize emeği geçenlerin amel defterlerine sevap yazılacak Allah hepsinden razı olsun” dedi.



Dualar eşliğinde kurdele kesildi
Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici’nin okuduğu dualarla kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından protokol mensupları ve vatandaşlar camiyi gezerek toplu fotoğraf çektirdi.

Açılışa, çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, Sarıyer’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, derneklerin yöneticileri ve muhtarlar da katıldı. Sarıyer Belediyesi açılışa katılan vatandaşlara lokum ikramında bulundu.



İlk Cuma namazı kılındı
Açılıştan sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti ilçe teşkilatı ve meclis üyeleri ile birlikte açılışı yeni yapılan cami de Cuma namazı kıldı. Törenin erken bitmesinden sonra Cuma saatine kadar camide vatandaşlarla sohbet eden CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, namazı kıldıktan sonra yoğun seçim çalışmalarını takip etmek için oradan ayrıldı.

Bu haber toplam 4932 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT