Kozdere’de domuz paniği

Kozdere’de domuz paniği
Kozdere Mahallesi PTT Evleri’nde son bir aydır yaban domuzu paniği yaşanıyor.

Ormanda aç kalan domuzlar sürü halinde mahalleye inmeye başladı. Yaklaşık bir aydır hemen her gece Kozdere Mahallesi PTT Evleri'nin olduğu bölgeye inen domuz sürüsü korkuya neden oldu. Ormana yakın evlerde yaşayanlar korkudan evlerinden dışarı çıkamıyor.

İlk önce at sürüsü sandık
Sarıyer Manşet Gazetesi’ni arayan mahalle sakinleri yaklaşık bir aydan beri yaban domuzlarının sürü halinde mahalleye indiklerini söyledi. Korkudan evlerinden çıkamadıklarını belirten vatandaşlar, “50 yıldır burada yaşıyoruz. İlke kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. İlk önce at zannettik, ama daha sonra dikkatle sürü halinde geldiklerini görünce yaban domuzu olduklarını anladık” diye konuştular.

Sürü halinde geliyorlar
Mahallede ormana en yakın evde yaşayan Cavide Yurdaer, “Son bir aydır hemen her gece sürü halinde geliyorlar. Köpekler uzaktan havlıyor. Çok korkuyoruz. Kızım ve damadım gece 1.30 gibi işten geliyorlar. Herkes bu domuzlar aç kaldıkları için mahalleye indi diye konuşuyor. Allah korusun saldırabilirler. Yoldan geçenler oluyor herkes dikkat etsin. Böyle bir durumda nereyi arayacağımız bilemiyoruz. Bir önlem alınacaksa gerekli kurumlar lütfen alsınlar çünkü tüm mahalle çok tedirgin” dedi.

Bu haber toplam 7899 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT