Kızılay Sarıyer'den açıklama

Kızılay Sarıyer'den açıklama
Kızılay Sarıyer Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Sorumlusu Cemil Özbalta, Van Erciş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı'ndan yapılan o açıklama:
“Pazar günkü Van depreminde Türkiye halkı ayağa kalkmıştır. Başta Sayın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak  üzere ilgili bütün bakanlar. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP’nin bazı yöneticileri Van da farklı zamanlarda giderek vatandaşlarımızın acılarını paylaşmışlardır.“

Türk Kızılay’ı olarak ilk etap da acil lazım olacak malzemelerimizi tedarik ederek tır filomuzla ve kargo uçaklarımızla  Van havaalanına varmış ilk tespitler yapılıp acilen Erciş ve Van merkezde  çadırlar, aş evleri  ve sahra hastaneleri kurulmuştur. Türkiye genelinde adımlarımız hızlı bir şekilde Van’a doğru akmaya başlamıştır.

Dün İstanbul Kızılay şubelerince yaptığımız toplantıda strateji ve çalışma alanlarımızı tekrar gözden geçirerek. İstanbul eksenli olarak yapılacak çalışmalarımızı Belediyeler Kaymakamlıklar, sivil kuruluşlar olarak organize edip toplanan yardımları ilçelerde belediyeler veya Kızılay vasıtası ile ilgili yere ulaştırılması  uygun görülmüştür. Bu konuda ulaşım Türkiye genelindeki bütün kargo firmaları ücretsiz olarak taşımayı taahhüt etmişdır.

Maddi ı yardım yapacak vatandaş ve firmaların herhangi bir bankaya gidip orada ki hesabimizi sorup VAN yazıp hesaba istedikleri miktarda parayı yatırdıklarında bu para direkt olarak şartlı vana gitmiş olacaktır.

Van ve Erciş’e deprem yardımı gönderecek olan firmaların en çok dikkat etmesi gereken husus mutlaka oraya getirdikleri yardımları Kızılay’a teslim etmeleridir. Vatandaşın kendi yapacağı dağıtımlar halk tarafından bilinçsizce saldırıya uğrayıp amacı dışına gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşamamaktadır.
Sarıyer halkımızın yapacağı yardımların alınan karar gereği hiç kullanılmamış eşyalar ve zamanı geçmemiş ihtiyaç maddeleri olmasına dikkat etmeleri önemle rica olunur.

Sarıyer Kızılay Şubesi olarak her türlü yardımlarınızı ve toplanan ihtiyaç malzemelerinizi yerine ulaştırmak için bizimle irtibata geçmeniz için 0212 – 323 39 35 -6  ve 0533 560 16 82 no lu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Yapağınız yardımların şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sarıyer Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi
Organizasyon Sorumlusu
Cemil Özbalta

Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT