Kızılay Sarıyer kiradan kurtuldu

Kızılay Sarıyer kiradan kurtuldu
Osman Güloğlu başkanlığındaki Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi kiradan kurtularak, yeni hizmet binasına kavuştu.

Osman Güloğlu başkanlığındaki Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi, İstinye’de bulunan kiralık yerden çıkıp, Yeniköy’de yaptırılan yeni binasına taşındı. Yeniköy Bağlar Mevkii’nde yaptırılan yeni binanın açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Açılış törenine yüzlerce kişi katıldı
Bir hayli kalabalık geçen açılış törenine;  Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Şube Başkanı Osman Güloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, MHP İlçe Başkanı Verda Yiğit, SP İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç,  İl genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekili aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yer tahsisi, binanın yapılması ve diğer tüm altyapı hizmetleri Sarıyer Belediyesi tarafından sağlanan Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı Bağlar Mevkii Nuri Paşa Caddesi’ndeki yeni yerinde hizmet verecek.  Açılış kurdelesini Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ile birlikte kesen Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kızılay’a hizmetlerinin bununla sınırlı kalmayacağının altını çizerek, “Biz Sarıyer Belediyesi olarak imkânlarımız elverdiği ölçüde Kızılay’a gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Bu binanın yapımında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu yaptıkları konuşmalarda, Türk Kızılayı’nın her koşulda yardıma muhtaçlara elini uzattığını belirterek, “Kızılay dostu” olarak nitelendirdikleri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e binayı Kızılay’a kazandırdığı için teşekkür ederek, Kızılay ve Başkan Şükrü Genç’in dayanışmasını simgeleyen sımsıkı kenetlenmiş iki eli temsil eden bir hediye verdiler.



Ayrıca Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu, Başkan Şükrü Genç’ten Sarıyer’e yapacakları Öğrenci Evi Projesi’ne destek vermesini istedi. Talebi olumlu yanıtlayan Başkan Şükrü Genç, “Çocuklarımız için gerekirse denize kazık çakarız” dedi.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise hayır, yardım ve merhametin birleştiği bir kurum olan Kızılay’a her zaman sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, “Binanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışta, Yaşar Dedeman Lisesi öğrencisi Merve Çalış’ın okuduğu Kızılay konulu şiir katılanlardan büyük alkış aldı.

Kalabalık bir katılımın olduğu açılış töreni, kurdelenin kesilmesinin ardından binanın gezilmesi ve ikramların ardından son buldu.

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT