Kimse 2014 için heveslenmesin

Kimse 2014 için heveslenmesin
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, 12 Haziran genel seçimlerini değerlendirdi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz 12 Haziran seçim değerlendirmesinde, “Kimse 2014 için yanlış hesap yapıp boşuna heveslenmesin” dedi. CHP’nin Türkiye genelinde 2007’ye göre %5lik bir oy artışı ile başarı sağladığını belirten Deniz, Sarıyer’de de 2007’ye göre oylarını yükselttiklerini söyledi. Yerel seçimler ile genel seçimlerin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Deniz, “Kimse 2014 için yanlış hesap yapıp boşuna heveslenmesin” dedi.

CHP 2007’ye göre %5’lik bir başarı sağladı
Başkan Deniz açıklamalarında şunlara değindi: Partimiz CHP 2007 genel seçimlerinde %20,9 oy aldı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde ise %25,92 oy almıştır. Demek ki partimiz oy oranını %5 oranında artmıştır. Bu yeni liderimiz Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU için bir başarıdır.

Sarıyer’de kimse boşuna heveslenmesin
Türkiye genelinden Sarıyer yereline indiğimizde, kimse boşuna heveslenip yanlış hesap yapmasın. 2014 yerel seçimlerin de CHP Sarıyer belediyesin de iktidarını devam ettirecektir. 2007 Genel Seçimlerin de AKP İlçemizde 51.496 oy almışken, CHP 48.082 oy almıştır. Yani biz AKP’den 3.414 oy gerideyken 12 Haziran Genel seçim sonuçlarına baktığımızda partimiz CHP 74.066 Oy almış, AKP ise 71.301 Oy almıştır. Bu durumda Sarıyer de CHP 2.765 Oy farkı ile birinci parti olmuştur.

Yanlış hesap yapıyorlar AKP’nin oyu düştü
Partimiz 2007 ve 2011 seçimlerini karşılaştırdığımızda CHP % 4 oyunu artırmışken, AKP’nin oyu aynı oranda düşmüştür. Bu durumda AKP’ye 2007 seçimlerine göre 6.179 oy fark atmıştır. Bunu kendilerine başarı olarak gösteriyorlarsa matematikle bir problemleri olduğu kanısındayım. Bu konu da ki yeteneklerini seçim açıklaması yaptıkları yerel gazetelerden gördüm. Şöyle ki AKP Sarıyer İlçe Başkanı Tarabya Mahallesinde 2.000 oy farkını 1.000 oya indirdik diyor. Arkadaşlar Tarabya Mahallesi sonuçları şöyledir; CHP 5.989 oy, AKP 3890 oy almıştır. Aradaki fark ise 2.099 dur. Maalesef değerlendirmeyi yanlış yapmaktadırlar.

Genel seçimler ile yerel seçimler farklı değerlendirilmelidir
Herkesin bildiği gibi her seçim kendi mecrasın da değerlendirilmelidir. Genel seçimler ile Yerel seçimlerin kendine has özellikleri vardır. Genel seçimlerde %1 bile oy olmayan bir parti birçok İl ve İlçede belediyeyi kazanabiliyor. CHP İdeolojisi olan köklü bir partidir. Genel seçim de Partimize verilen oylardan Yerel seçim de AKP ye Bir tek oy bile gitmez. Ancak 12 Haziran Genel seçimde AKP ye oy vermiş birçok Sarıyer seçmeni bir takım nedenlerden ötürü CHP ye oy verecektir. Bu süreçte Genel Başkanımızın üretmiş olduğu politikalar Halk nezdinde daha iyi anlatılacaktır.

Sarıyer’i de, İBB’yi de kazanacağız
Partimizin ve Genel Başkanımızın ürettiği yeni politikaları zaman darlığından dolayı Ülkemize yeterince anlatamadığımız gibi, Sarıyer Belediye Başkanlığının yapmış olduğu hizmetleri de halkımıza daha aktif bir şekilde anlatacağız. Yukarıda birkaç örnekle açıkladığımız gibi yeni Genel Başkanımız ile CHP ülke genelin de bir yıl gibi kısa sürede yakalanan %5 lik Oy artışı hızla devam edecektir.  Sarıyer Belediyesi’ni tekrar kazanacağımız gibi, 2014 Yerel Seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını da hiç şüphesiz biz kazanacağız.

İstikrar sürsün diyenler boşuna heveslenmesin
Tekrar üstünü çizerek söylemek istiyorum ki; seçim öncesi “Türkiye de istikrar sürsün” diyen bazı arkadaşlar boşuna heveslenmesinler.  Kerameti kendinden menkul bu arkadaşlara bir tavsiyem var: Kendi istikrarlarına bir göz atsınlar. Dün nerelerdeydiler, bugün nerede olmaya çalışıyorlar. Son olarak Parti politikamız gereği “CHP varsa Herkes için var”, sözünden yola çıkarak herkesi CHP çatısı altında siyaset yapmaya bekliyorum.

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum