Kimler İSTİFA ETTİ?

Kimler İSTİFA ETTİ?
Sarıyer’den kimler milletvekili aday adayı olmak için istifa etti? Sarıyer Manşet Gazetesi araştırdı.

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday olacak kamu görevlileri için bugün istifaların son günüydü. Gün içerisinde peş peşe gelen istifa haberleri saat 17.00’ye kadar devam etti. Sarıyer’den de birçok kişi milletvekili aday adayı olabilmek için bulundukları görevlerinden istifa ettiler. Peki, Sarıyer’den kimler istifa etti? Sarıyer Manşet sizin için araştırdı.

Mehmet Ersoy: Sarıyer Kaymakamlığı’ndan Yalova’ya Vali olarak atanan Mehmet Ersoy 12 Haziran’da yapılacak genel seçimde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Sarıyer’de görev yaptığı 3 yıl süresince birçok projeye imza atıp, ilçenin gelişmesi için çaba harcayan ve vatandaşların sevgisini kazanan Ersoy, eski vali Yusuf Erbay’ın mahkeme kararıyla dönmesi nedeniyle merkez valiliğine atanmıştı.

AK Parti’den istifa edenler

Mehmet Akif Şişmanoğlu:
Bilindiği üzere daha önce İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.
Özcan Ulu: AK Parti Sarıyer İlçe Yönetiminden istifa etti.
Ali Turan: AK Parti’den İBB Meclis Üyesi Ali Turan memleketi olan Sivas’ta milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Turan’ın istifasından sonra AK Partililer önemli bir sürprizle karşılaştı. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Partililerin tahmin ettiği gibi Cemil Özbalta değil, CHP’den Seher Suaydın gidecek.
Yusuf Tülün: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahalli İdareler Koordinatörlüğü görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Tülün İstanbul 2.Bölgeden aday olacak.

CHP’den istifa edenler

Şinasi Yalçın:
Belediye başkan yardımcılığından istifa etti. İstanbul 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olacak.
Ayşe Oya Tümer: Meclis üyeliğinden istifa etti. Tümer, Gürsel Tekin’in İl Başkanlığı döneminde il kadın kolları başkanlığı da yapan Tümer, CHP’nin ilk kadın aday adayı oldu. 
Betül İstanbullu: Şişli Belediyesi’ndeki görevinden istifa eden İstanbullu, CHP’den milletvekili aday adayı olacak.
Levent Bilek: CHP Sarıyer İlçe yönetiminden istifa eden Bilek’in 2. Bölgeden Aday Adayı olacağı konuşuluyor.
Güven Doğruyol: İSKİ’den Sarıyer Belediyesi’ne gelen ve şef düzeyinde çalışan Doğruyol da yine belediyedeki görevinden istifa etti.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir son saatlerde istifa etmekten vazgeçti. Sabah saatlerinde gerek belediye yetkilileri gerekse ilçe kanadından Özdemir’in istifasına kesin gözüyle bakılıyordu.
Diğer partilerden gelen bir istifa haberi yok...

Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum