Kim çizildi - kim yerini korudu?

Kim çizildi - kim yerini korudu?
Siyasi partiler 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için milletvekili aday listelerini açıkladı. Listelerde sürpriz isimler yer aldı.

Oy oranlarına ve sıralamalara bakıldığında listelerde yer alan Sarıyerli adayların seçilme şansı yok gibi.

AK Parti’de beklenen isimler yok!
AK Parti’den Mehmet Akif Şişmanoğlu, Yusuf Tülün ve Erhan Vergili listelerde yok. Meclis üyeliğinden istifa edip Sivas’tan aday olan Ali Turan ise anca 4. Sırada yer bulabildi. Mevcut milletvekillerinden Nimet Çubukçu, Ayşenur Bahçekapılı ve Burhan Kuzu 2. Bölgedeki yerlerini korurken, Hayati Yazıcı Rize’ye, Egemen Bağış İstanbul 1. Bölgeye, Ömer Dinçer İstanbul 3. Bölge 1. Sıraya kaydırıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem listenin dördüncü sırasında yer alırken, Canan Kalsın, Necat Birinci, Alaattin Büyükkaya ve Recep Koral ise liste dışı kalan isimler oldular.

CHP’de beklenen olmadı herkes şokta!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk sırada bulunduğu İstanbul 2. Bölgede seçilebilecek sıralarda Sarıyerlilerin yakından tanıdığı isimler yok. Dr. Aziz Kılıç, Dr. Cengiz Alp, Şinasi Yalçın, Oya Tümer ve Betül İstanbullu gibi isimler yer almazken, Kâğıthane’den Hakan Atalay 19. sırada, Müşerref Aksak 24. sırada, Kenan Malkoç listenin en sonu olan 27. sırada anca yer bulabildi. Mevcut milletvekillerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında Bihlun Tamaylıgil ve Çetin Soysal 2. Bölgedeki yerlerini korurlarken, Çetin Soysal kritik bir nokta olan 11. sırada anca yer bulabildi. Mehmet Sevigen, Mustafa Özyürek, Necla Arat ve Süleyman Yağız ise liste dışı kaldılar. Gelen bilgilere göre CHP Sarıyer İlçe başkanlığı listeden memnun değil. Bu memnuniyetsizliğin seçim çalışmalarına yansıyıp yansımayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

MHP’de ilk üçten sonrası ümitsiz
İstanbul 2. Bölgenin ilk 3 sırasında Murat Başesgioğlu, Ümit Şafak ve Celal Adan’ın isimleri yer alırken, MHP Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın desteklediği Dr. Yurdanur Çebi ise 11. sırada anca yer alabildi. Partinin bölgedeki oy oranlarına bakıldığında Çebi’nin seçilme şansı zor.

Tek şanslı isim Mehmet Ersoy
Sarıyer’in eski Kaymakamı Mehmet Ersoy memleketi olan Sinop’ta AK Parti'den ilk sırada yer aldı. Ersoy’un meclise girme şansı bir hayli yüksek.

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum