Kılıçdaroğlu Sarıyer'de temel attı

Kılıçdaroğlu Sarıyer'de temel attı
Sarıyer Belediyesi’nin yeni hizmet binası temel atma töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi’nin yeni hizmet binası temel atma törenine ve Bahçeköy Kız Konuk Evi açılışına katıldı. Soğuk havada konuşmasını kısa kesen Kılıçdaroğlu güzel bir temel atacaklarını belirterek, "Başkana söyledim. Temeli atmak kolay, bunun devamını sağlamak da bizim görevimiz. En kısa sürede binaların inşaatını tamamlayacağız, Allah nasip ederse, geleceğim ve seçimlerden önce bu binanın açılışını hep beraber yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Bir ülkede işadamları rahat konuşamıyorsa, bir ülkede sendikalar rahatlıkla eylem yapamıyorsa, bir ülkede insanlar hak aramak için özgürce konuşamıyorsa, o ülkede demokrasi yok demektir" dedi.

Bunu ana muhalefet partisi olarak sadece kendilerinin söylemediğini, gelişmiş demokrasilerindeki sivil toplum örgütlerinin de söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’deki demokrasiyi hibrit demokrasi olarak adlandırıyorlar" dedi. Bunun 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "21’ini yüzyılın Türkiye’sinde herkes düşüncelerini özgürce söylemeli. Herkes rahatlıkla istediği toplantıyı, istediği eylemi de gerçekleştirebilmeli. Türkiye’ye yakışan budur. Özgür bir Türkiye, bağımsız bir Türkiye, geleceğe umutla bakan bir Türkiye, saygın, tutarlı bir adaletle ancak olabilir. İsteğimiz adalettir. İstediğimiz hukukun üstünlüğüdür" dedi.



CHP’li belediyelerin çalışmadığı, hizmet üretmediği yönündeki kafalara seslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çalışıyoruz, üretiyoruz, çalışacağız ve üreteceğiz. Bütün baskılara rağmen yolumuzdan dönmeyeceğiz" dedi.

Çağdaş yapı teknolojilerinin tüm imkânları kullanılarak inşa edilecek Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nın temel atma töreninde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bugünün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, Sarıyer’in ana hizmet binasına kavuşacağını belirterek, “Bugün burada temellerini attığımız bu çok özel bina, tüm dünyada geçerli bir ‘yeşil bina’ sertifikasına sahip ilk kamu yerel yönetim binası olacak” dedi. Binanın yenilenebilir enerji sistemleri ile donatılarak kendi enerjisini kendi üreteceğini ifade etti.

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin temel atma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Mehmet Zeki Gündüz, Gökhan Günaydın, Sezgin Tanrıkulu, Nihat Matkap, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı A. Erhan Gökalp, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tok, Mehmet Metilli, Gülperi Özdemir, Adnan Ayber, Recep Yel ve Seçkin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin, Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ümran İnan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Kahraman, Çin Başkonsolosu Tian Kisheng, Güney Kore Başkonsolosu Bay Jin Young Chai ile çeşitli ilçelerin belediye başkanları katıldı.

Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. Genç, Kılıçdaroğlu’na kendisinin yağlı boya tablosunu hediye etti. Tekerlekli sandalyeleri ile alanda bulunan özürlü vatandaşlarla tokalaştıktan sonra Bahçeköy Kız Konuk Evi açılışına katılan Kılıçdaroğlu, Kilyos Sosyal Tesisleri'nde Vanlı depremzedeleri de ziyaret etti.

AYRINTILAR YAYINA HAZIRLANIYOR

Bu haber toplam 4749 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT