Kereste Çeşitleri ve Uygulama Alanları

Kereste Çeşitleri ve Uygulama Alanları
Kereste Çeşitleri ve Uygulama Alanları

 

Kereste, mobilya ve inşaat sektörlerinin bel kemiğini oluşturur. Çatıların yapımından inşaat kalıplarına, lambiri uygulamaları ile tavan, duvar ve taban kaplamalarından, her çeşit mobilya ve araç gereç yapımına kadar çok çeşitli uygulama alanlarına sahiptir. Kullanım alanına göre çeşitli ağaçlardan elde edilen kerestelerin kullanılması, satın almadan önce dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.

Genel olarak iğne yapraklı olarak bilinen ağaçlardan üretilir. Oldukça sert yapılı karaağaç, ceviz ağacı, kara salkım gibi ağaçlardan elde edilebildiği gibi, ıhlamur, ladin, söğüt ağacı gibi yapısı fazla yumuşak ağaçlardan da üretilebilen kereste, kesim kesitlerine göre (azman, tahta, kadron, lata) farklı isimlerle de anıldığı gibi, kalitelerine göre de numaralar ile sınıflandırılırlar.

Kereste ile Geleceği Koruyun

Çevre dostu bir yapılanma ile geleceğimiz olan çocuklara daha sağlıklı ve daha parlak bir dünya teslim etmek mümkün. Bunun için yapay ürünler kullanmak yerine, yenilenebilir bir yapı malzemesi olan kereste kullanımı tercih edilmeli. Daha detaylı bilgi için https://salkimorman.com.tr/kereste.htm sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT