Kayyum olayı Sarıyer’e yakışmadı

Kayyum olayı Sarıyer’e yakışmadı
Sarıyer siyasetinin önemli isimlerinden CHP’li Dr. Cengiz Alp partisindeki son gelişmeleri Sarıyer Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi.

Tüzük kurultayından, kayyum olayına kadar birçok konuda önemli açıklamalar yapan Dr. Cengiz Alp, “Kayyum olayı Sarıyer’e hiç yakışmadı. Çok gereksiz oldu” dedi.

Siyasi partiler yasası değiştirilmeli
CHP’de yapılacak olan tüzük kurultayını yorumlayan Dr. Cengiz Alp, “Yeni anayasa değişikliği yapılırken bence siyasi partiler yasası da değiştirilmelidir. Bunları anayasanın geçerli hükümleri arasına koyarak bütün partiler için de esas olacak bir demokratikleşme, tabana hak verme, partinin üyelerine yetki verme anlamında bir açılımın olması gerekiyor. CHP bunu bu kurultayda yapacak diye düşünüyorum” dedi.

Kayyum olayı Sarıyer’e yakışmadı
CHP Sarıyer’deki kayyum olayı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Dr. Cengiz Alp, partililerin birbirlerini mahkemeye vermelerini, çareyi mahkemede bulmalarını doğru bulmadığını belirterek, “Siyasi parti insanların fikir anlamında bir araya geldikleri, anlayış birliği olan kurumlardır. Yol arkadaşlığı vardır, fikir arkadaşlığı vardır. Bu arkadaşlıkları gelişi güzel şeylerle partiyi kamuoyuna taşıyacak, mahkemeye vererek arayışlara girmelerini, kayyum yöntemlerine başvurmalarını doğru bulmuyorum. Kendi içerisinde bu işler çözülebilir. Siyasi partilerde yöneticilikler gönüllülük esasına göre gerçekleşir. Sarıyer’de yaşanan bu olayı doğrusu partililerime çok yakıştırdığımı söyleyemem. Kayyum olayı gereksiz olmuştur. Parti yeni bir döneme giriyor, bu dönemde partiyi tekrar kargaşa içerisine sokmak, birbirleri arasındaki sorunları çözemiyorlar da mahkemeye gidiyorlar izlenimi verilmesi doğru değil. Daha sabırlı olmak ve diyaloğa açık olarak çözüm üretmek daha doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

İlçe ile belediyenin beraber çalışması lazım
CHP’de yeni bir kavga bekleyenlerin boşuna beklemiş olacaklarını düşündüğünü belirten Alp, “İlçe Başkanı Mehmet Deniz'in mahallelerde delege seçimi yaparken tüm kesimleri biraraya getirdiğini güzel bir seçim aşaması yapıldığını düşünüyorum. Bu çok olumlu bir adım. Benim dileğim bu süreçte önümüzdeki en yakın seçim olan belediye seçimlerinde partinin üyelerini, ilçenin ve belediye yönetimlerini bir arada tutacak, birbirleri ile uzlaşma içinde olacak, diyalog geliştirecek yöntemler bulmak lazım. Sarıyer’de belediye–ilçe kavgasını veya kavga izleniminin mutlaka ortadan kaldırılması lazım. Yeni yönetimin mutlaka belediye ile işbirliği içerisinde olması, birbirlerinden fikir alışverişinde bulunması, mahallelere kadar giderek belediye çalışmalarını anlatması lazım. Sade belediye başkanının bu çalışmaları anlatması yetmez, tüm partililerin de bu konuda çalışma yapması lazım. Belediye ve ilçe yönetiminin uyum içerisinde çalışacağı bir yönetim oluşturma arzusundayız. Ben Cengiz Alp olarak elimden geleni yapma çabası içerisinde olacağım ”diye konuştu.

Yıpranmış kişilerin geride durması lazım
Partiler kendilerini anlatırken topluma mesaj verirken iyi unsurlarla, toplumda sayılan ve sevilen, sözü dinlenen, ağırlığı olan insanlarla öne çıkması gerektiğini vurgulayan Cengiz Alp, “Bu hem belediye hem de ilçe için geçerlidir. Geçmişten kalan, tartışmalar içerisinde yıpranmış olan kişilerin veya grupların bu dönem kendileri geri planda tutması, toplumun içinde sayılan, sevilen insanların öne çıkması lazım. Böyle olursa parti daha genişler ve taban bulur. Başka türlü önümüzdeki seçimlere sağlıklı bir şekilde hazırlanamayız. Akıl ve sağduyu neyi gerektiriyorsa onu planlamak lazım” dedi.

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum