Kayseri’ye de beraber bakalım

Kayseri’ye de beraber bakalım
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Çayırbaşı-Çırçır tünelinde yaptığı açıklamalara, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten cevap geldi.

Çayırbaşı-Çırçır Tüneli’nde yaptığı basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Yolsuzlukları görmek için Sarıyer’e bak” diyerek seslenen AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Meydanı’nda cevap verdi. “Kayseri ile Sarıyer’e beraber bakalım, 3 gün sonra Bursa ve Samsun’na da bakalım oralarda neler çıkacak göreceğiz” dedi.

Sarıyer Merkez Mahallesi CHP Seçim bürosunun açılışı töreni için Sarıyer Meydanı’nda yüzlerce kişi toplandı. Milletvekili aday adayları ve çok sayıda CHP’liye konuşan Şükrü Genç, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya seslendi. 

Geldiğimizin hemen sonrasında saldırılar başladı
Başkan Genç konuşmalarında şunları söyledi: Geldiğimizin hemen sonrasında saldırılar başladı. Mecliste oy birliği ile ilgili karar çıkmasına rağmen koca Sarıyer’in bir balıkçı çarşısının yapılmasının önüne engel koydular. Yenisini yapacağız diye balıkçıların yerini yıkanlar yalanlarına yeni yalanlar ekleyip bizi engellemeye başladılar.



Babuşçu beni hiç aramadınız
Sevgili İl Başkanı Babuşçu ben belediye başkanıyım siz iktidar partisinin il başkanısınız. Beni bir kez aramadınız. Bana bir kez demediniz Sarıyer’de ne oluyor diye. Sarıyer insanının sorunlarını çözmekte bizde yardıma hazırız demediniz. Ama yalan söyleyebiliyorsunuz. Daha 4. aydan itibaren bir belediye başkanının telefonu dinleniyorsa, buna rağmen herhangi bir şey bulunamıyorsa bunun bir sebebi vardır. Bunun sebebi halktan aldığımız güçtür bizim özümüzdür.

Hiçbir parti ayrımı yapmadım
Biz söz verdik. Bütün mahallelerde söylüyorum. Seçimler sonrasında bize güven telkin edenin bizim elimizi dostça sıkanın hiçbir zaman yüzünü yerine getirecek tavır ve davranışta olmayacağız dedik ve sözümüzdeyiz. Ben hiçbir parti ayrımı yapmadım. 400 bin insanın Sarıyer’in belediye başkanlığını yapıyorum. CHP Türkiye’de iktidar olduğunda birilerinin tarafı olmayacak, halkın tarafı olacak. Eleştiriler yol haritalarıdır. Biz onlara bakarak yolumuzu çizeceğiz.

Geldik, hortumları biz kestik
Şuanda ortalıkta dolaşan dedikoduların doğru olmadığını bilmenizi istiyorum. Soruşturulan şeylerin ciddi anlamda bir alt temeli yok. Birileri bir zamanlar paralar topluyorlardı bir yerlere gönderiyorlardı biz bunların önünü kestik. Hortumlar kesildi. Geldiğimizin hemen sonrasında iki ay ödenmeyen maaşlar vardı. Şuanda hiçbir engelsiz maaşlar da ödeniyor. Memurla işçiyle toplu sözleşmeler imzaladık. Kısa zaman sürecinde kapımızı çalıp alacaklıyım diyecek kimse yok. Kimsenin aklının hayalinin almayacağı şekilde 1,5 yıl içerisinde 15 trilyon tasarruf yaptık.

CHP’li vekiller halkın yanında
CHP’li vekiller nerede diğer vekiller nerede buna bir bakın. CHP’li vekiller bir yoksulun yanında, işçinin yanında, öğrencinin yanında biber gazı yeme pahasına. Gecekondulusu, yalılısı, Derbent’lisi, Mesa’lısı hepsinin yanınızdayız. Sizden yana olanı halktan yana olanı çok iyi düşünerek oyunu kullanın.
Bizim arkadaşlarımız tutuklandı, Ey Kılıçdaroğlu Kayseri’ye değil Sarıyer’e Silivri’ye bak diyorlar. Silivri’yi bir ay gazeteden aşağıya düşürmediler. Savcı takipsizlik kararı verdi. 1 ay yapılan yolsuzluk çığırtkanlıkları ne olacak, bu arkadaşın itibarı ne olacak? Benzer şey 3 gün sonra belki bizde olacak.

Görmek isteyenler Elazığ, Kayseri’ye baksın
AKP İl Başkanı biz farklı alanlarda olduğumuz için birbirimizi muhatap alamayız. O siyasi, ben yöneticiyim. Görmek isteyenler Elazığ, Kayseri’ye baksın onlar kapatıldı. Samsun ve Bursa’ya baksınlar 3 gün sonra o çıkacak. Sarıyer’de yolsuzluk varsa ilk onay Anıtlar Kurulu, ikini oy da Büyükşehir’den geliyor sonra bize geliyor. O zaman biz üçlü çete oluşturduk. Böyle şey olur mu?

Sarıyer’i hep beraber aldık
Bizler Sarıyer’de hepimizin gayreti ile bu seçimi sadece CHP ilçesi sadece Şükrü Genç sadece çevresindeki arkadaşları değil hep beraber aldık. Hiç tanımadığınız insanlar çok büyük destekler içerisinde oldular. Şimdi bizim çok daha fazla çalışmamamız gerekiyor. En büyük hedefimiz toplumun sorunlarını çözmektir.

Beni de Kayseri’yi de tartışsınlar
Aile sigortasını hayata geçirmenin şartlı koşullarını üretmemiz lazım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu projesi insanları rahatsız etmesin. Gereksiz o kadar harcamalar var ki, o hortumlar kesilecek vatandaşa çevrilecek.  Dokunulmazlıklar bir kaldırılsın yüzde kaçların kimlere gittiği ortaya çıksın. Beni de tartsınlar, Kayseri’yi de tartsınlar. Bizim düşmanımız yok. Vatandaştan vatandaşa düşmanlık olmaz, ancak dost eli olur.



Konuşmalardan sonra Sarıyer Merkez Mahalle Temsilciliği'nin açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT