Kaymakamın 3B gururu

Kaymakamın 3B gururu
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman'ın Sarıyer’in marka değerini artırmak için yürüttüğü çalışmaları tam gaz devam ediyor. 3B Projesi kapsamındaki kurslara katılanlar sertifikalarını aldı.

Proje kapsamında Sarıyer Kaymakamlığı ve İSMEK işbirliği açılan börekçilik kursu ile yine SAHEM’in verdiği arıcılık ve bahçıvanlık kurslarına katılanlar sertifikalarını aldı. Ufuk Okulları’nda düzenlenen törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Bülbül, Ayla Serpil Bağrıaçık, Osman Kabil, Hamdi Akdağ, Yakup Güngör Mutlu yemek programları ile tanınan televizyoncu Ümit Usta ve sinema sanatçısı Tamer Yiğit katıldı. Sertifikalar dağıtılmadan önce Sarıyer Böreği’nin yapılışı ve kursun çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Börek ustası Erol Taş’ın yüzlerce kişi tarafından izlenen hamur açma gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Ömer Karaman: “3B’yi başlatmaktan gururluyum”
Törende konuşma yapan Kaymakam Karaman, amaçlarının Sarıyer’in marka değerini artırmak olduğunu belirtti. Karaman konuşmasında, “Biz ilçe kaymakamlığında toplumsal kalkınmaya yönelik klasik işler dışında bu tip eserleri ortaya çıkardığımız ölçüde mutlu olduğumuzu, heyecanımızı arttırdığımızı belirtmek isterim. Sarıyer’e ilk geldiğimde başlatmış olduğumuz 3B projesini gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyorum. Bu projeye beklediğimizin üzerinde çok büyük katılımlar oldu. Şuan da 200 kişi sırada bekliyor. Bunlar çok güzel şeyler" dedi.

Gültekin: “Değerlerimize sahip çıkmazsak uçar gider”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise, “Elinizdekilere sahip çıkmadığınız zaman elinizden uçar gider. Mesela baklava… Baklavaya Yunanistan sahip çıktı. Anadolu demek börek demek, baklava demek. Ama işte sahip çıkmayınca birileri sahip çıkıyor. Ondan dolayı bu proje için değerli Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’a ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışmaların hayırlı olduğuna inanıyorum. Değerlerimizin ortaya çıkması ve vatandaşımızın buna destek olması çok önemli bir durum” dedi.























Bu haber toplam 1738 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT