Kaymakam'dan şampiyonlara ödül

Kaymakam'dan şampiyonlara ödül
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, matematik dalında dünya şampiyonu olan Evyap öğrencilerini ödüllendirdi.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman 26. MOSTRATEC Bilim ve Teknoloji Proje Yarışması Matematik Dalı’nda dünya şampiyonu ve dünya ikincisi olan Özel Mürüvvet Evyap Koleji öğrencilerini makamında kabul ederek ödüllendirdi. Karaman, “Öğrencilerimizin bu başarısı hem ülkemiz hem de Sarıyer için gurur kaynağı oldu” dedi.

Uluslararası 26. Mostratec Bilim ve Teknoloji Proje yarışmasına katılan Fen Lisesi öğrencisi Fatih Ege Özay ile Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Aybikem Sağlam, 25 ülkeden gelen 600 proje arasında birincilik ve ikinciliği elde etti. Fatih Ege Özay ‘Turkuaz Eşitsizliği’ adlı projesi ile dünya birincisi olup altın madalya kazanırken, Zeynep Aybikem Sağlam da ‘Euler Sayıları ve Turkuaz Sayıları’ projesi ile ikinciliği elde edip gümüş madalya aldı. Matematik şampiyonu Fatih Ege Özay’a ABD Colorado Üniversitesi tarafından burslu eğitim hakkı teklifi aldı.

kaymakamodulevyap_872593497.jpg

Kaymakam Karaman: “Ülkemiz ve Sarıyer için gurur kaynağı oldular”
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman başarılı öğrencileri Okul Müdürü Ersin Sayar ve Proje Koordinatörü Abdulgafur Taşkın’la birlikte makamında kabul etti. Öğrencilerin bu başarısını tebrik eden Kaymakam Karaman şampiyonlara hediyeler verdi. Öğrencilerin bu tür yarışmalarda gösterdiği üstün başarının ülkemiz ve Sarıyer için gurur kaynağı olduğunu belirten Karaman, “Sizin gibi başarılı öğrencilerimize biz de yönetici olarak destek veriyoruz. Çalışmalarınızda her zaman yanınızdayız. Evyap Koleji Sarıyer’in eğitim kalitesini yükselten çok önemli bir kurumumuz. Başarılarıyla, eğitim kalitesiyle son yıllarda önemli çıkış yapan bu okulumuzu yürekten kutluyorum” dedi.

evyapdulkaymakam_559745032.jpg

Şampiyonlar madalyaları Van’a armağan etti
Okul Müdürü Ersin Sayar ilgi ve desteklerinden dolayı Kaymakam Karaman’a teşekkür etti. Başarılı öğrenciler ise; elde ettikleri başarı sonucu kendilerine verilen madalyaları Van’da yaşamını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımıza ve yakınlarına armağan ettiklerini belirterek, “Bu madalyaları bizim ve ülkemiz için çok anlamlı olan bir günde 29 Ekim’de aldık. Cumhuriyet Bayramı’nda elde ettiğimiz bu başarıyı ve madalyaları tüm milletimize armağan ediyoruz. Türk Bayrağı’nı binlerce kilometre uzakta dalgalandırmak bizim için bir onur ve gurur kaynağı oldu” konuştular.

Bu haber toplam 8813 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT