Kaymakam şehit aileleriyle boğaz turu yaptı

Kaymakam şehit aileleriyle boğaz turu yaptı
Çanakkale Zaferi’nin 98. Yılı, Sarıyer’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

İstinye’deki Ufuk Koleji’nde düzenlenen törenin ardından Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman şehit ailelerine boğaz turu yaptırarak onlarla birlikte teknede yemek yedi.
 
Çanakkale Zaferi’nin 98. Yılı dolayısıyla ilk önce Ufuk Koleji’nde Sarıyerli şehit ailelerinin de katıldığı tören düzenlendi. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve coşkuyla söylenen İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi.

canakkale-(2).jpg
 
Gültekin, “Toprağa su düşerse çamur, kan düşerse vatan olur”
Okul Müdürü Gürkan Aldemir’in yaptığı açılış konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin mikrofona davet edildi. “Toprağa su düşerse çamur, kan düşerse vatan olur” sözleri büyük alkış alan Gültekin, Çanakkale Zaferi’nin Türk’ün silahla yok edilemeyeceğinin büyük bir kanıtı olduğunu vurguladığı konuşmasında, dış güçlerin silahla değil nifak ve bölücü oyunlarla bizi parçalamaya çalıştıkları uyarısında bulundu.

Recep Yel: Bizim içimizde ayrımcılık yok  
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’in ardından kürsüye gelen Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel; “98 yıl evvel içinde bulunduğumuz acı günlerde nasıl birlik ve beraberliğimizi muhafaza edebildiysek bugün de bunu kararlılıkla devam ettirmeliyiz. Dış güçlerin, dış mihrakların kirli oyunlarına alet olmamalıyız” diye konuştu. Recep Yel, konuşmasının son bölümünde salonu dolduran genç öğrencilere seslenerek; “Gençler, lütfen birlik olalım, beraber olalım. Birlik olursak Dünya’da bizi kimse yenemez. Bizim içimizde ayrımcılık yok” dedi. 

canakkale-(3).jpg

Ömer Karaman; “Çanakkale büyük bir ruhtur”  
Konuşmasını yapmak için mikrofona davet edilen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Çanakkale Destanı’nı büyük bir ruh olarak tanımladığı konuşmasında; Seddülbahir’de, Kilitbahir’de can veren kahramanların evlatları olduğumuzun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Karaman; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü törenine katılan şehit yakınlarına, tüm şehit anneleri nezdinde şükranlarını sundu.
 
Bir öğrenci tarafından Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de gösterdiği kahramanlığın canlandırıldığı gösteri, savaş görüntülerinden derlenen görsel sunum ve şiirlerin okunduğu törende, koronun seslendirdiği birbirinden duygulu zafer türküleri ve 18 Mart Oratoryosu izleyenlere 1915 ruhunu bir kez daha yaşattı.

canakkale-(8).jpg

Şehit ailelerine Boğaz turu
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman daha sonra buradaki törenin ardından Sarıyerli şehit ailelerine Boğaz turu yaptırdı. Teknede şehit aileleriyle birlikte yemek yiyen ve onlarla yakından ilgilenen Kaymakam Karaman çocuklara da hediyeler dağıttı. Törene Kaymakam Karaman’ın yanı sıra, Jandarma Komutanı Fırat Fehmi Işık, Emniyet Müdürü Murat Karakaya, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, BBP İlçe Başkanı Hüseyin ve birim müdürleri katıldı. Boğaz turundan sonra Jandarma Komutanlığı servislerle şehit yakınlarını evlerine bıraktı. 
 

canakkale-(1).jpg

canakkale-(4).jpg

canakkale-(5).jpg

canakkale-(6).jpg

canakkale-(7).jpg

canakkale-(9).jpg

canakkale-(10).jpg
 

Bu haber toplam 9123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum