Kaymakam Karaman 3B'yi 4B'ye yükseltti

Kaymakam Karaman 3B'yi 4B'ye yükseltti
Sarıyer Kaymakamlığı bünyesinde Çayırbaşı’nda açılan Bahçıvanlık, okuma-yazma, özel güvenlik, nikâh şekeri, kesme çiçek yetiştiricilik kurslarının açılış töreninde renkli anlar yaşandı.

 

Kaymakam Ömer Karaman çocuklara hediyeler dağıtıp, Çayırbaşı halkı ile Roman Havası oynadı.
 
Geldiği günden bu yana başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan ve Sarıyer halkının gönlünde taht kuran Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Bal-Börek ve Balık alanındaki 3B projesini Bahçıvanlık kursu ile 4B’ye yükseltti. Sarıyer Kaymakamlığı bünyesinde Sarıyer’in en renkli mahallelerinden biri olan Çayırbaşı’nda düzenlenen bahçıvanlık, okuma-yazma, özel güvenlik, nikâh şekeri, kesme çiçek yetiştiricilik kursları açıldı. Açılış töreninde Kaymakam Karaman’a yoğun ilgi vardı. Çayırbaşı halkı Karaman’ı Roman Havasıyla karşıladı.

fotogaleri.jpg

Çayırbaşında renkli kurs açılışı galerisi resim 21
 
Kaymakam Karaman; “Sarıyer Böreği artık Van’da bile satılıyor”
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman yaptığı konuşmada Sarıyer’i marka yapmak için elinden geleni yapacağını belirterek, “Devlet-vatandaş işbirliğinin yanında bir de bir mahallenin burada sahiplenişi var. Hep geldiğim günden beri Çayırbaşılı vatandaşlarımızla birlikte nasıl bir proje gerçekleştirebiliriz diye düşündüm. 3B projemiz İstanbul’da ses getirdi. Bu mahallemizdeki insanlarımızla bir araya geldik ve ne yapabiliriz diye konuştuk. İnsanları eğitelim, onları iş sahibi yapalım, onları geleceğe hazırlayacak güçlü dinamik insanlar yapalım dedim. Onurlarıyla, gururlarıyla çoluk çocuğunun nafakalarını kazansınlar dedik ve bu projeyi gerçekleştirdik. Sarıyer marka bir ilçe ve biz de yolumuz Sarıyer’e değer katmaktan geçer diyerek işe başladık. Sarıyer böreğimiz Van’da satılıyor ama Sarıyer’in içerisinde çoğu kişi yapmayı bilmiyordu. Balıkçılık bilinmiyordu. Daha önce, meslek hayatımda bu kadar gururlandığım ve mutlu bir olay yaşamamıştım. Dün bir hanımefendi yanıma geldi, Sarıyer böreğini kursa katılarak öğrendim daha sonra bir dükkân tuttum kendi işimi kurdum dedi. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Devletimiz bu tür kurslara katılan herkese kapısını açıyor. İŞKUR kurslara katılan öğrencilere maaş da bağlıyor. Bahçıvanlık kurslarına katılan hiç kimse iş bulamayacağım endişesi yaşamıyor. Kurslarımız iş garantili ve sertifikasını alan tüm vatandaşlarımız kendilerine iş bulabilecekler” dedi.

Çayırbaşında renkli kurs açılışı galerisi resim 4

Şeref Aksak’tan Kaymakam’a teşekkür 
Açılış konuşmasını yapan Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Şeref Aksak, "Çayırbaşı sakinleri birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe hayatını sürdürmektedir. Çalışmalarımızda Sayın kaymakamımızdan ve belediyemizden de destek almaktayız. Başarı ve mutluluk için birbirimize ihtiyacımız hep olacaktır. Katkılarını esirgemeyen başta kaymakamımız Ömer Karaman olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

Halk Eğitim Müdürü İsmail Çelik ise, "Çayırbaşı Derneği, İŞKUR ve Turizm Derneği işbirliğiyle biz de kamu olarak görevimizi yerine getirerek burada yaşayan vatandaşlarımıza yönelik kurs açmayı planladık ve kaymakamımız önderliğinde çalışmalarımızı başlattık” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çayırbaşında renkli kurs açılışı galerisi resim 11

Gültekin: Halkla devletin bütünleştiği bir program
Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise, "Çayırbaşı’nda halkla devletin bütünleşmesine örnek çok güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Bu tür törenlere az şahit olan bir kişi olarak, eğer devletin yönetimi milletle kucaklaşacaksa işte o öğreneği bugün burada görüyoruz. Sarıyer demek su demek, orman demek, balık-börek-bal demek, güzellik demek. Sarıyer’in insanı da Sarıyerliyim demekten gurur duyan insanlar demek. Yıllardan beri Telli Baba’ya gider geliriz, nedir buranın hikmeti diye sormuşumdur herkes bir şeyler söylemiştir. Şuan da Telli Baba ile ilgili bir kaynak oluşturduk. Yine Sarıyer’de tarihi çeşmeler var. Bu çeşmelerin tarihi ile ilgili de gerekli incelemeler yapıldı ve yine bir kaynak kitabı oluşturduk. Tüm bu çalışmalardan dolayı kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çayırbaşında renkli kurs açılışı galerisi resim 18
 
Gültekin, “Hüseyin Özdemir bize çok yardımcı oldu”
Gültekin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları da anlatarak “Şuan da Sarıyer’de 8 tane okulumuza deprem güçlendirmesi yapılıyor. Bir imam hatip ortaokulu yapılıyor, 40 derslikli Anadolu Lisesi yapılıyor ve okullarımızdaki tadilatlar devam ediyor. Milli Eğitim olarak da tüm çalışmalarımıza destek veren iktidar partimizin değerli İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e de çok teşekkür ediyorum. Devamlı önümüz açılmıştır, ne istemişsek ona mutlaka yardımcı olunmuştur” dedi.

Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin önünde gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Karaman’ın yanı sıra, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Halk Eğitim Müdürü İsmail Çelik, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, Tarım Müdürü Yavuz Acar, Meclis Üyeleri Meral Yalçınkaya, Mehmet Çakır, Cemil Özbalta, Eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy, CHP’li Dr. Cengiz Alp ve Tarabya Oteli’nin sahibi İzzet Bayraktar katıldı.  

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve mahalleliler ile birlikte kurdele keserek kursların açılışını yaptı. Törenin arından mahalledeki çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Karaman, mahalle halkının sorunlarını dinledi. 

Bu haber toplam 5048 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum