Kaymakam börekçilik kursu açtı

Kaymakam börekçilik kursu açtı
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın hayata geçirdiği 3B (Balıkçılık, Balcılık ve Börekçilik) projesi, ilçede heyecan yaratmaya devam ediyor.

Bal ve balıkçılık konusunda önemli çalışmalar yapan Kaymakam Karaman bu kez de börekçilik kursu açtı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği kursun açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kurs hocası, kursiyerlere Sarıyer Böreğini yapmanın püf noktalarını gösterirken, açılışa katılanlar böreğin yapılışını büyük bir merakla izledi. Başarılı projeyi çok sayıdaki ulusal televizyon kanalı ve gazetede yakından takip etti. Sarıyerliler ilçeyi marka yapmak için kolları sıvayan Kaymakam Karaman’a büyük ilgi gösterdi.



İlk etapta 100 kursiyer başladı
Sarıyer Kaymakamlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Sarıyer Böreği Hazırlama ve Kadın Girişimciliği Projesi" Pınar Mahallesi’ndeki Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle resmen başladı. Kursta ilk etapta 100 ev kadını Sarıyer Böreği yapmayı öğrenecek. 92 saatlik kursun sonunda kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak sertifika alacaklar. Sarıyer böreğinin yaygınlaştırılmasını ve Türkiye geneline yayılmasını sağlamayı amaçlayan projeyle, kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlanacak.



Karaman ‘Sarıyer Böreği bir markadır”
Sarıyer böreğinin bir marka olduğunu belirten Karaman, "Başarılı ve iyi bir proje yaptığınız zaman herkes yanınızda yer alıyor. Halk Eğitim Merkezimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tarım Müdürlüğü, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sarıyer Böreği bir markadır. Sarıyer Böreğinin standartlarını ortaya koyan bir çalışma içerisindeyiz. 100 kursiyerimize Sarıyer Böreği ile ilgili uygulama ve teorileri konusunda eğitim vermeye başladık. Başlangıç eğitiminde kursiyerlere temel eğitim verilecek ve insanlar bu konuda yetiştirilecek. Başlangıç eğitiminin ardından ikinci aşamada ise İŞ-KUR ve KOSGEB ile birleşerek projeyi genişletmeyi düşünüyoruz. İkinci aşama ise 300-400 saatten oluşacak ve daha geniş kapsamlı olacak" dedi.





Gültekin: “3B Sarıyer için çok önemli”
Bir yıldır Sarıyer’de görev yaptığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise “Sarıyer’de yaşamak beni çok mutlu ediyor. Sarıyer konum ve güzelliği ile ön plana çıkan bir ilçe. Proje dendiğinde aklıma ilk olarak Sayın Kaymakamımız Ömer Karaman bey geliyor. Başlatmış olduğu 3B projesi Sarıyer için çok önemli. Bu tarz projelerle Sarıyer’imizin kısa zamanda daha da güzelleşeceğinden eminim” dedi.



Kursun açılışı büyük ilgi gördü
Açılış törenine Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan, Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta katılımcılara kursiyerlerin yapmış olduğu börekler ikram edildi.

Bu haber toplam 8681 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT