Karaman'dan sigara denetimi

Karaman'dan sigara denetimi
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte otobüs, taksi ve minibüslerde sigara denetimi yaptı.

Son günlerde artan şikâyetler üzerine harekete geçen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte otobüs, taksi ve minibüslerde sigara denetimi yaptı. Hareket halindeki araçları durduran Karaman, kuralara uymayanlara ceza kesti.

Otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarında sigara içildiğine yönelik son günlerde artan şikâyetler üzerine harekete geçen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İstanbul Halk Sağlık Müdür Yardımcısı Mecit Alemdar, Şube Müdürü Mustafa Karakadıoğlu, İlçe Sağlık Grup Başkanı Şükrü Yapıcı, İlçe Spor Müdür Namık Şişman ve tütün denetim ekibiyle birlikte toplu taşıma araçlarına ve işyerlerine sigara baskını yaparak yerinde denetimler yaptı. Tarabya, Kireçburnu, Büyükdere ve Sarıyer Merkez’deki belli noktalarda otobüs, minibüs ve taksileri durduran Kaymakam Karaman, sigara içilip içilmediğini yerinde denetledi.



Kurallara uymayanlara ceza kesildi
Sigara içenlere ceza kesilirken, yasağa uyup kuralları yerine getirenlere de Kaymakam Karaman teşekkür etti. Kanuna göre; belli boyutlardaki ‘Sigara İçilmez’ levhasını bulundurmayanlar tutulan tutanaklarla uyarıldı. İstanbul Halk Sağlık Müdür Yardımcısı Mecit Alemdar tarafından, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanunda yer alan maddeler hatırlatılarak, taksilerde A6, otobüslerde ve minibüslerde A5, işyerlerinde ise 50cm X 70cm boyutlarında levhalarla uyarıların yapılması konusunda bilgiler verildi. Denetimler sırasında otobüs ve minibüslerde bulunan yolcular bu çalışmadan dolayı Kaymakam Karaman ve denetim ekibine teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Karaman, “Denetimleri sıklaştırdık”
Denetimin sonunda açıklama yapan Kaymakam Karaman, Türkiye’de pilot bölge olduklarını ve toplam 10 ayrı tütün denetim ekibiyle gece ve gündüz çalıştıklarını belirterek, “Son dönemde taksi, minibüs ve halk otobüslerinde sigara içildiğine yönelik sık sık şikâyetler geliyordu. Denetimleri sıklaştırdık. Bu yüzden İstanbul Halk Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte tütün denetim ekibimizi de alarak denetime çıktık. Yaptığımız denetim sonucunda halkımızın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğunu gördük bu da bizi sevindirdi. Uymayanlara kanunların öngördüğü şekilde gerekli cezalar kesildi. Birçok kişi de uyarıldı” dedi.


Taksi ve minibüslerde uyarı levhaları eksik
Araçlardaki sigara içilmez levhalarının önerilen boyutlarda olmadığını belirten Karaman, “Bazı Halk Otobüsleri ve İETT araçlarında eksiklik yok. Buralarda kurallara sistemli bir şekilde uyuluyor. Bu konuda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş olmak üzere tüm yetkilere teşekkür ediyorum. Ama servislerde, minibüslerde ve taksilerde uyarı levhalarının belli ölçülerde olması gerekiyor. Bu noktada eksiklikler vardı bu konuda gerekli uyarıda yaptık” diye konuştu.

Banka, pastane, çay bahçesi ve kahvehane gibi yerleri de denetleyen Karaman, özellikle işyerlerinde sigara içilebilir alan konusunda işletme sahiplerini daha net bir şekilde bilgilendireceklerini söyledi. Kaymakam Karaman daha öncede balıkçı teknelerinde sigara denetimine çıkmıştı.







































Bu haber toplam 9267 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT