Kanalizasyondan kurtuldular

Kanalizasyondan kurtuldular
Acarlar ve Yeni Uyum sitelerinden Rumeli Kavağı’na açıktan akan kanalizasyon için yıllardır süren girişimler sonuç verdi.

İSKİ’nin yaptığı çalışmalar neticesinde kanalizasyonun yönü değiştirilerek Sarıyer tarafına verildi.

2006’dan bu yana açıktan akan ve Rumeli Kavaklıların en önemli sorunlarından biri haline gelen Acarlar ve Yeni Uyum sitelerinin kanalizasyon sorunu Muhtar Cevdet Bayraktar’ın takibiyle olumlu yönde sonuçlandı. 2007 yılında muhtarlık adına Acarlar ve Yeni Uyum Sitelerine dava açıldı. Mahkeme dosyayı İstanbul Çevre Müdürlüğü’ne havale etti. Yapılan incelemeler doğrultusunda hazırlanan raporda iki siteye toplam 248 bin TL para cezası verildi. Ancak aynı uygulama devam etti. Muhtar Cevdet Bayraktar ikinci bir dava daha açtı. Sorunun çözümü için proje hazırlandı. Yapılan proje ile kanalizasyon sorunu çözüldü. Ancak halen devam eden dava, proje tamamlanana kadar devam edecek.

Muhtar Bayraktar: “Sorun çözüldü gururluyuz”
Muhtar Bayraktar yaptığı açıklamada, “2004 yılında seçimlere girerken yaptığımız tespitlerde birinci önceliğimiz olarak bu konuyu belirledik. Konunun takipçisi olduk ve olumlu yönde sonuçlandı. Bu konuda çok gururluyuz. Sağlık ocağı, top sahası gibi çalışmalardan daha önemli oldu. Bu konuda yaptığı çalışmalardan dolayı İSKİ’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT