Kamerayı umursamadan çaldılar

Kamerayı umursamadan çaldılar
Fatih‘te bir bekar evinde yapılan aramalarda ele geçirilen çalıntı malzemelerin, Sarıyer ve Şişli‘den 5 ayrı adresten çalındığı belirlendi.

Fatih‘te bir bekar evinde yapılan aramalarda ele geçirilen çalıntı malzemelerin, Sarıyer ve Şişli‘den 5 ayrı adresten çalındığı belirlendi. Biri 18 yaşın altında 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların hırsızlık anında güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, kameraya bakmalarına rağmen hiç umursamadan hırsızlık olayını gerçekleştirmeleri dikkat çekiyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, araştırdıkları bazı hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak Fatih Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan bir bekar evinde şüpheli kişilerin kaldığını tespit etti. İhbarı yapan vatandaşlar, bazı şüpheli kişilerin çoğunluğu elektronik eşya olan malzemelerle eve girdikleri bilgisini verdi. Yapılan araştırmalar ve toplanan bilgilerin ardından bekar evine operasyon düzenlendi.

Evde yapılan aramalarda, çalıntı oldukları belirlenen 7 adet dizüstü bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi, LCD televizyon, 5 telefonu, 1 adet kol saati, 1 deri mota el konuldu. Baskın sırasında evde bulunan Samet Ç.(20), Abdullah K.(20) ile 17 yaşındaki M.Ç. hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı. Zanlı M.Ç., 18 yaşının altında olması nedeniyle Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği‘ne teslim edildi. Polis, ele geçirilen malzemelerin, 26 ve 27 Haziran 2011 tarihlerinde Şişli ve Sarıyer ilçelerinde gerçekleşen 5 hırsızlık olayına ilişkin şikayet başvurusunda bahsedilen eşyalar olduğunu belirledi.

Polis, zanlılardan Samet Ç. ile Abdullah K.’nin Sarıyer’deki evden hırsızlık yaparken apartmanın güvenlik kameralarına takılan zanlılarla aynı kişiler olduğunu belirledi. Kamera kayıtlarında sokakta yürüyen iki zanlının apartmana giriş ve ellerinde çalıntı malzemelerle apartmandan çıktıkları görülüyor. Zanlılardan Samet Ç‘nin apartmana girerken güvenlik kamerasına baktığı ama umursamadığı görülüyor. Zanlı Abdullah K.’nın ise çaldığı ayakkabılardan bir çiftini giydiği görülüyor.

Zanlıların aynı gün Sarıyer’de bulunan bir başka evden gece hırsızlık yaptıktan sonra kendilerini gören kapıcıyı bıçakla tehdit ettikleri de ileri sürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü‘nde işlemleri tamamlanan ve ifadelerinde hırsızlık olaylarını itiraf ettikleri ileri sürülen iki zanlı ile Sarıyer‘de gözaltında bulunan M.Ç., Sarıyer Adliyesi’ne sevk edildi.

Bu haber toplam 1107 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT