Kadınlar eşit bir yaşam için yürüdü

Kadınlar eşit bir yaşam için yürüdü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sarıyerliler eşitlik, özgürlük, barış ve sevgi dolu bir yaşam için yürüdü.

Büyükdere’deki Başkanlık binası önünden başlayan yürüyüş Kadın El Emeği Pazarı’nda son buldu. Kortejde bulunanlar daha sonra Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Sarıyerli Kadınlar Sorguluyor: Kendimiz İçin Ne Yaptık?” isimli interaktif panele katıldı.

Kadınlar yürüyüş boyunca “Kadına uzanan eller kırılsın”; “Kadınız, güçlüyüz Atatürkçüyüz”; “Sarıyer bizimdir bizim kalacak”; “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları atarak, “Çocuk gelinler olmasın”; “Eşit haklara sahibiz”; “Ekmek ve gül için” ve “Töre cinayetlerine son” cümlelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Ellerinde kırmızı karanfiller, pankart ve dövizlerle kıyı boyunca ilerleyen gruba, yoldan geçen araçlar korna ve alkışlarla destek verdi. Grup, Sarıyer çarşısından geçerken coşku daha da yükseldi. Yürüyüşe katılmayan yurttaşlar da Şehit Mithat Yılmaz Caddesi boyunca evlerinden ve dükkânlarından çıkarak korteji selamladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve belediye personelinin de katıldığı yürüyüşün sonlandığı noktada Sarıyer Belediyesi Kadın El Emeği Pazarı’nın açılışı yapıldı. Vatandaşlar açılış sonrasında Kültür Merkezi’ne geçerek Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin hazırladığı “Sarıyerli Kadınlar Sorguluyor: Kendimiz İçin Ne Yaptık?” isimli interaktif panele katıldı.

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT