Kaçak plazaya metro kılıfı

Kaçak plazaya metro kılıfı
“Şaibelerin olduğu ve yüklü miktarda para tekliflerinin döndüğü” iddialarıyla birlikte Sarıyer Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile geçen plan tadilatıyla kaçak plazayı yasallaştırma yolu açıldı.

Sarıyer Belediyesi Maslak’taki kaçak plazayı yasallaştırmak için hafta içinde yoğun çaba harcadı. Kaçak plazanın yasallaştırılmasıyla ilgili verilen mücadele sonuç verdi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1/5000’lik ve 1/1000’lik raporunun olmamasından dolayı hazırlanan imar komisyonunun olumsuz raporu değişti. Bu maddeler rapora not olarak düşüldü ancak, metro çıkışının gerekçe gösterildiği plan tadilatında, 100 milyon doların üzerinde değerinin olduğu söylenen plazanın işgal ettiği yeşil alanın sorunu da çözüldüğü ileri sürülüyor. ‘Şaibelerin olduğu ve yüklü miktarda para tekliflerinin döndüğü” iddialarıyla birlikte, Maslak’taki kaçak plazanın yer aldığı 154 ada 48 pafta 99 parsel ile ilgili plan tadilatı Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçti.

MHP grubu ve Abdaloğlu karşı çıktı
MHP Grubu ve Bağımsız Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu bu plan tadilatına karşı çıkarak hayır oyu kullanırken, Eczacıbaşı Projesinde meclise gelmeyen CHP’li meclis üyeleri ile meclisi terk eden AK Parti’li meclis üyelerinin “evet” oyu kullanması dikkat çekti.

Ismarlama rapor mu hazırlandı?
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1/5000’lik ve 1/1000’lik raporu ve onayı olmadan yapılan plan tadilatında, rapora bunların sonradan eklenmesi notu düşüldü. Daha önce bu onay olmadığı için imar komisyonun olumsuz rapor hazırladığı ve raporun önceki meclis toplantısında geri çekildiği iddia edilmişti. Raporun değişmesiyle birlikte bu konuda ısmarlama rapor mu hazırlandı? Sorusu da akılara takılmış oldu.

Abdaloğlu: “Hukuki sonuçlar doğurabilir”
Bağımsız Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu ise imar komisyonunun raporunda not düşülen bazı eksiklere değinerek, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarda onay yok.  Bunların sonradan eklenmesi notu düşülmüş. Bunun hukuki sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum. Bütün bu eksiklikler bittikten sonra meclise getirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyor ve bu plan tadilatının kamu yararına olup olmadığını da merak ediyorum” dedi.

- Kaçak Plaza’nın tarihsel geçmişinde neler var?

- Eczacıbaşı’na karşı çıkan hangi CHP’li meclis üyeleri meclisi izleyen vatandaşların tabiriyle neden “Şaibeli evet” dedi?


- Metro çıkışı bahane gösterilen 154 adada bulunan kaçak plaza ile ilgili Şükrü Genç hangi toplantıda neler söyledi, yapılacakları yardımcısı Sevgi Atalay'la birlikte nasıl itiraf etti?

- Kaçak Plaza'nın yasallaşması karşısında Sarıyer için hangi yatırımların yapılacağı sözü verildiği kulislerde konuşuluyor?

- İmar Komisyonu nasıl ikna edildi, rapor neden değiştirildi?

- 'Sarıyerlilerin menfaatine olan her şeye varız' diyen AK Parti cephesinin “Şaibeli Evet” kararının arkasında ne var?

- Plan tadilatı Belediye Meclisi'ne nasıl geldi? Hangi meclis üyesinin babası bu plan tadilatının geçmesi için araya girdi? Hangi eski AK Partili meclis üyesi aracılık etti?

Yapılan plan tadilatıyla ilgili detayları aktarmaya devam edeceğiz…

Bu haber toplam 1423 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum