Kaçak hayvanlar kesime gidecek

Kaçak hayvanlar kesime gidecek
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman başkanlığında toplanarak önemli kararlar aldı.

Avrupa Yakası'na kaçak olarak geçirildiği tespit edilen hayvanlar kesime gönderilecek.

Toplantıya Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Metilli ve Adnan Ayber, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Yavuz Acar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Ellik, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Güneş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. M. Şükrü Yapıcı, Belediye Vet. İşl. Müdürü Ayhan Akbulut, Resmi Veteriner Hekim Fevzi Çavuş ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Galip Ozan katıldı. Toplantıda; vatandaşların Kurban Bayramı nedeniyle dini vecibelerini yerine getirirken, kurbanlık hayvan satış yerlerinden sağlıklı hayvan temin etmeleri ve iller arası muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılmasının önlenmesi amacıyla bir dizi kararlar alındı.

Sarıyer’e girişler kontrol altına alınacak
Bu amaçla Sarıyer’in muhtemel giriş noktalarında Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanları tarafından denetim ve kontrollerin birlikte yapılması kararlaştırıldı.

Kontroller esnasında hayvan taşıma riski bulunan bütün kamyonların durdurularak kontrol edileceği ve özellikleri belgelerine uymayan sevkler ile raporsuz sevkler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi. Kaçak hayvan hareketlerine karşı yol kontrol ve denetim sayısının artırılıp yol kontrollerinde kullanılmak üzere motorize ekiplerin ilgili kurumlar tarafından oluşturulmasına karar verildi.

Kaçak hayvanlar kesime gönderilecek
Muhtemel bulaşıcı hastalıkların Avrupa yakasına geçişinin önlenmesi amacı ile İstanbul’un Avrupa Yakasına kaçak olarak geçirildiği tespit edilen hayvanların tüm masrafları hayvan sahibine ait olmak üzere en yakın mezbahaya kesime sevk edileceği bildirildi.

Karantinaya gönderilecek
Yapılan denetimler sonucu kaçak olarak gerçekleştirilen hayvan sevklerinin tespiti halinde hayvanların yeddi emin ile sahibine teslim edilmesi ve hayvan sahibinin göstereceği bir ahırda karantinaya alınması kararlaştırıldı. Hayvan sahibi bu amaç için bir yer gösteremezse, kaçak hayvanların İstanbul’da karantina için belirlenen Tuzla Aydınlı köyünde bulunan Canlı Hayvan Borsasına nakledileceği ve karantina süresince tüm masrafların hayvan sahibi tarafından karşılanacağı belirtildi. Kaçak hayvan nakillerine cezai işlemlerin uygulanacağı ve hayvan sahipleri tarafından herhangi bir muhalefet ile karşılaşılması durumunda da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı eklendi.

Bazı hastalıkların gerek insan sağlığı açısından oluşturacağı risk gerekse karantina açısından önemi göz önünde bulundurulduğundan, özellikle belli illerimizden yapılan hayvan nakillerinde aşı kayıtlarının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerler hekimleri tarafından titizlikle incelenecek.

Tüm tedbirlere rağmen meydana gelebilecek muhtemel bir salgın hastalığa karşı
Bir karantina yerinin belirlenmesine ve şüpheli hayvanların karantinaya alınmasına karar verildi. Karantinaya alınan hayvanların hayvan sahibinin isteği durumunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ekiplerin onayı ile kapalı araçlarla en yakın mezbahaya nakledilip kesileceği bildirildi.
Kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşlarımızın kulak küpesi bulunmayan hayvanları satın almamaları ve aldıkları kurbanlık hayvanlarda, alınan tüm önlemlere rağmen, hastalık şüphesi uyandıracak belirti gördükleri takdirde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu ile  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü haberdar etmeleri istendi.

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT