İzzet Bayraktar başkan oldu

İzzet Bayraktar başkan oldu
Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin kongresi yapıldı

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın öncülüğünde kurulan Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin başkanlığına Grand Tarabya Oteli’nin sahibi İzzet Bayraktar seçildi. Bayraktar, işe 50 bin TL’lik bağışla başladı.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın ilçeyi marka yapmak için kurdurttuğu Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Sarıyerli siyasetçi ve iş adamlarının ilgi gösterdiği derneğin başkanlığına Grand Tarabya Oteli’nin sahibi İzzet Bayraktar seçildi.

fotogaleri.jpg
 
Meral Yalçınkaya: “Sarıyer’i Turizm Merkezi yapacağız”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’un açılışını yapan AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Meral Yalçınkaya, Sarıyer’in tartışmasız bir marka olduğunu belirtip, “İlçemizin sorunlarını işbirliği ve gönül birliği içinde çözmek istiyoruz. Yerli ve yabancı turist sayısını artırırken, özellikle yabancı turistleri ilçemize çekmek amacındayız. Sarıyer’de birçok spor alanında tesisi yok. Gençlerimiz spor yapacak yer bulamıyor. Bu nedenle ilk projelerimizi gençler için gerçekleştireceğiz ve bir gençlik merkezi kuracağız. Tarihi balıkçılar çarşısını yeniden yaşama geçirirken, olta balıkçılığına da bir çekidüzen verilmesini sağlayacağız” dedi.

Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin kongresi yapıldı galerisi resim 6

Bayraktar, derneğe destek verenlere teşekkür etti
Başkanlığa seçilen İzzet Bayraktar ise, "Derneğimize sahip çıkıp, geliştirmeye çalışan Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, işadamı, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu ve medya mensuplarına çok teşekkür ederim. Ben de bu görevi bunun için üstlendim. Derneği belli bir noktaya kadar getirdikten sonra emaneti devretmek istiyorum” dedi.

Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin kongresi yapıldı galerisi resim 3

İlk toplantıda 125 bin TL bağış toplandı
Konuşmalardan sonra Divan Kurulu oluşturuldu ve Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun asil ve yedek üyeleri ile Onur Kurulu seçildi. Ardından üye aidatlarının miktarı belirlendi. Aidatın yıllık 1000 TL olmasına karar verilirken, Başkan İzzet Bayraktar kurucu başkanı olduğu Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’ne 50 bin TL. bağışta bulundu. İl genel Meclis Üyesi Aydoğan Cevahir, 25. bin TL, Oba Restoran’ın sahibi Murat Demircan 25 bin TL ve eski Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Mehmet Akdağ’ın da 25 bin TL bağışta bulunduğu belirtildi.  

Yönetim kurulu 
İzzet Bayraktar Başkanlığındaki yönetim kurulu ise şöyle oluştu: Meral Yalçınkaya, Ethem Sancak, Erol Aksoy, Sema Ramazanoğulları Aktaş, Rasim Özkanca, Emre Kocadağ, Numan bandırma, Ramazan Kalaycı, Gamze Örnekol ve Nilüfer Özkunt’tan oluştu.
 
Denetleme Kurulu'na Ali Düşmez, Nedim Kaya ve Murat Baltalı seçilirken, Onur Kurulu'na Kaymakam Ömer Karaman, Emre Gönensay, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Eray Kapıcıoğlu, Şaban Taçyıldız, Ömer Topbaş, Cihangir Coşkun Kubilay, Mehmet Aydoğan, Murat Demircan, Aydoğan Cevahir ve Mahiye Kilerci Şamdancı seçildi.

Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin kongresi yapıldı galerisi resim 8
 
Kaymakam Karaman: “Yolumuz Sarıyer’e değer katmaktan geçer”
Genel Kurul kapanmadan önce bir teşekkür konuşmasında bulunan Kaymakam Ömer Karaman ise, “ 'Yolumuz Sarıyer’e değer katmaktan geçer’ sloganından hareketle, ilçemizin her değerini öne çıkarıp, tanıtacağız, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağız. İnsanın bu dünyada bırakabileceği en önemli değer eserlerdir. Ben de bir kaymakam olarak görev yaptığım her yerde arkamda birçok eser bıraktım. Bu dernek te bunlardan biri olacaktır. Hep birlikte elbirliğiyle çalışıp, katkı sağlayarak belirlediğimiz hedefe yürüyeceğiz” dedi.

Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin kongresi yapıldı galerisi resim 9

Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin Genel Kurulu’na İl Genel Meclis Üyesi Aydoğan Cevahir, Ali Düşmez, Meral Yalçınkaya, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti 2009 Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Buse Subaşı, Mis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas,  İstanbul Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Keskin, eski Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Mehmet Akdağ, Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, işadamı ve siyasetçiler de katıldı.

Bu haber toplam 13251 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT